Bijgewerkt: 26 mei 2024

Volgens GroenLinks-Amstelveen moet de nieuwe coalitie belofte waarmaken

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
05-04-2014

De raadsfractie van GroenLinks-Amstelveen is verbaasd en teleurgesteld, dat zij geen rol speelt in het ontstane nieuwe college van B en W. De partij had graag haar bijdrage geleverd, maar zal als grootste oppositiepartij de nieuwe coalitie van VVD/D66/BBA/PvdA kritisch blijven volgen en haar best doen om invloed uit te oefenen.

GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars is verbaasd en teleurgesteld over het feit, dat zijn partij geen rol zal spelen in een nieuwe coalitie. Volgens hem leggen de partijen een waardevolle inhoudelijke en bestuurlijke partner naast zich neer door niet met GroenLinks als derde partij van de stad samen te werken: “We hebben afgelopen jaren goed samengewerkt met de andere partijen en de relaties zijn goed, dat dat nu na de verkiezingen niet genoeg is voor vertrouwen, of een goed gevoel, is merkwaardig.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Axel Boomgaars, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


Zeggen, dat het op basis van de inhoud niet mogelijk was met GroenLinks lijkt me ronduit kolder: qua partijprogramma’s hebben we genoeg gelijkenissen en de gesprekken waren positief. Wij zagen een sociaal-liberaal college met groene koers graag zitten. De kern is echter volledig liberaal geworden met VVD/D66/BBA die al een meerderheid hebben, daarna is de PvdA er nog bijgehaald voor de sociale omlijsting.”

De voorman van GroenLinks wil echter wel optimistisch blijven. “Wij zijn geen partij die oppositie voert om het oppositie-voeren, maar we zullen het nieuwe college op de inhoud zeer scherp blijven volgen. De gemeente staat misschien wel voor haar grootste uitdagingen in tijden, dat vraagt om inhoudelijke en bestuurlijke slagvaardigheid, en VVD/D66/BBA/PvdA zullen zich op dat vlak moeten bewijzen. Juist, omdat samenwerking er wat mij betreft best in zat, is het ook aan ons om te laten zien, waar GroenLinks het beter zou doen.”

Op de vraag, of de rol van grootste oppositiepartij betekent, dat men vier jaar met lege handen zal blijven staan, is Boomgaars duidelijk: “Afgelopen jaren hebben we ook als oppositiepartij op de inhoud successen kunnen boeken. Als de sfeer tussen de partijen zodanig blijft, dat het belang van de stad vóór gaat op eigen politiek gewin, of blokvorming, zie ik genoeg kansen om invloed uit te oefenen en samen te werken en daar heb ik ook gewoon zin in!”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.