Bijgewerkt: 27 november 2021

Volgens GroenLinks kan Amstelveens Milieuplan beter

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
04-12-2012

GroenLinks-Amstelveen heeft gemengde gevoelens bij het Amstelveense Milieuplan, dat onlangs is besproken. Amstelveen doet niet niks, maar de partij mist visie en een gevoel van urgentie. Zij zou graag een milieumonitor zien met een concreet tijdspad, waarbij te zien is of er nog een tandje bij moet.

GroenLinks ziet, dat Amstelveen wel stappen onderneemt op het gebied van duurzaamheid, maar het milieuplan gaat niet ver genoeg: “Het is vooral een opsomming van wat we gedaan hebben en wat we nog gaan doen met een nietje erdoor, maar een echte visie, of richting zit er niet achter.

Maarse Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Albert Maarse, raadslid van GroenLinks-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 7 november 2012


We willen in 2040 energieneutraal zijn, maar hoe we dat concreet gaan bereiken en of we op schema liggen is eigenlijk nog onbekend.” Precies om die reden zou GroenLinks graag een milieumonitor zien: een meetlat om te zien, of we op schema liggen qua doelen en of er nog een tandje bij moet.

Volgens GroenLinks Amstelveen is een Milieuplan met visie en concrete doelstellingen echt nodig. “Ook landelijk zien we dat een beetje. Er worden wat vergezichten geschetst en hier en daar doen we wat, maar deze week werd alweer bekend, dat we het in Europees verband beroerd doen. We staan qua klimaatbeleid op de 49e plek, achter Polen en Griekenland,” aldus Maarse. Ook lokaal wordt die urgentie dus nog te weinig gevoeld door de partij.

Tot slot denkt GroenLinks, dat er met het investeren in duurzaamheid ook geld te verdienen valt. Maarse: “Het mes snijdt aan twee kanten, aan de ene kant kunnen we kosten besparen door minder energie te gebruiken, of het zelf op te wekken, maar aan de andere kant leveren nieuwe technieken ook banen en innovatie op. We geloven echt, dat hier kansen liggen voor ons als gemeente.”
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS