Bijgewerkt: 28 november 2021

Volgens GroenLinks werkt de doorstroming in Amstelveen niet

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
15-02-2021

De fractie van GroenLinks-Amstelveen zal tijdens de raadsvergadering van woensdag 17 februari 2021 wéér tegen een woningbouwvoorstel stemmen. GroenLinks heeft in de afgelopen drie jaar nog geen enkele keer ingestemd met de woningbouwvoorstellen van het college.

GroenLinks, de grootste oppositiepartij in Amstelveen, begrijpt niet waarom het College - bestaande uit VVD, D66 en PvdA - maar blijft inzetten op doorstroming. Volgens het college zijn er voldoende sociale woningen in Amstelveen en moet vooral gebouwd worden in het middensegment, zodat de mensen uit de sociale woningen doorstromen. Toch zijn er, na jarenlang dit beleid te voeren, geen cijfers die aantonen dat de doorstroming werkt. Sterker nog: de wachttijden worden steeds langer en elk jaar verdwijnen ruim 250 sociale woningen in Amstelveen uit de voorraad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Cheimaa Aouni raadslid van GroenLinks-Amstelveen woordvoerder Wonen en Natuur


Cheimaa Aouni raadslid van GroenLinks-Amstelveen: 'Starters, jongeren en onze kinderen verlaten Amstelveen omdat ze hier geen woning kunnen vinden. De schaarse ontwikkelgronden in Amstelveen moeten worden ingezet voor het realiseren van betaalbare huurwoningen voor starters, jongeren, ouderen, doorstromers en alle mensen met een laag- en modaal inkomen.' Wat GroenLinks betreft zijn er in Amstelveen al voldoende onbetaalbare woningen.

Juist dit voorstel over de ontwikkeling aan de Landtong, zou ingezet kunnen worden om sociale huurwoningen te realiseren. Het gaat bij dit voorstel namelijk om grond, waar de gemeente eigenaar van is en daardoor makkelijk op sociale woningbouw kan sturen. In plaats daarvan kiest het college weer niet voor sociale woningen.

Wat GroenLinks betreft is het beleid van de gemeente niet langer houdbaar. Cheimaa Aouni: 'Alle inwoners van Amstelveen zijn het zat! Ze begrijpen niet, waarom hun kinderen van in de 30 nog in huis wonen en geen vooruitzicht hebben op een betaalbare woning; waarom de leerkrachten, politieagenten en mensen uit de zorg geen woning kunnen krijgen in Amstelveen.' GroenLinks blijft in de raad strijden voor betaalbare woningen. Als u mee wilt doen kunt u een e-mail sturen naar fractie@groenlinksamstelveen.nl  Lees ook: Kwart miljoen ouderenwoningen gevraagd, liefst in eigen buurtAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS