Bijgewerkt: 5 december 2022

Volgens de SP en GroenLinks wonen is voor iedereen in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks- en SP-Amstelveen
27-01-2020

Op donderdagavond 30 januari 2020 wordt in de commissievergadering Ruimte, Wonen, Natuur van de gemeenteraad van Amstelveen de Woonagenda 2020-2023 (pdf 26 pagina’s) behandeld. De SP en GroenLinks willen álle Amstelveners die ook helemaal klaar zijn met de huidige situatie van de Amstelveense woningmarkt, van alle politieke kleuren, vragen om in te spreken tijdens deze belangrijke avond.

Ben jij de jongere die graag het ouderlijk nest zou willen verlaten? Of de ouder van wie het kind nog steeds gedwongen thuis moet blijven wonen? Wacht jij misschien al jaren op een sociale huurwoning in Amstelveen? Of zou je graag als starter iets willen kopen, maar word je gedwongen dat buiten Amstelveen te doen? Misschien wil je als oudere wel doorstromen naar een kleinere of meer passende (zorg)woning? Of woon je al tijden in een woning die eigenlijk te duur is voor jouw inkomen? Of word je op welke andere manier dan ook benadeeld door wat er op de Amstelveense woningmarkt gebeurt? Dan is dit het moment om in actie te komen!

Foto Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2020)

Cheimaa Aouni raadslid van GroenLinks-Amstelveen en Patrick Adriaans raadslid van SP-Amstelveen


In de woonagenda wordt wéér geen ruimte gegeven voor het toevoegen van sociale woningbouw. Alleen bij verkoop door de woningbouwcorporatie is het toegestaan om een gelijk aantal woningen terug te bouwen. Dit terwijl de sociale voorraad al jaren kleiner wordt, de wachtlijsten alsmaar langer en de frustratie over de huidige woningmarkt situatie toeneemt. Patrick Adriaans raadslid van SP-Amstelveen: 'Het gaat om jongeren, studenten, ouderen, politieagenten, verplegers, leraren, starters, gezinnen, oftewel iedereen die al jaren bezig is met het zoeken van een betaalbare woning in Amstelveen, zonder resultaat.'

De afgelopen jaren is door de gemeente vooral de focus gelegd op het realiseren van onbetaalbare woningen. Diverse politieke partijen in de Amstelveende gemeenteraad zijn er ook klaar mee, echter de coalitiepartijen (VVD, D66, PvdA) blijven kiezen voor onbetaalbare woningen en te kleine middel dure woningen. Cheimaa Aouni raadslid van GroenLinks-Amstelveen: 'Deze avond geeft dé kans om je stem als inwoner te laten horen. Als raadsleden maken wij ons al tijden hard voor dit onderwerp, helaas zonder gewenst resultaat.

De partijen zeggen de steun van de inwoners hard nodig te hebben om verandering op gang te krijgen in Amstelveen. Om je als inspreker te laten horen is het zaak om je vóór woensdag 29 januari 2020 20.00 uur op raadsgriffie@amstelveen.nl  of telefonisch op (020) 5404911 aan te melden als inspreker voor de Commissie RWN en het onderwerp woonagenda. Uiteraard is aanwezigheid zonder in te spreken ook waardevol. Voor meer info wordt verwezen naar de gemeentelijke website of kan contact opgenomen worden met de bovengenoemde raadsleden.

Datum: donderdag 30 januari 2020. Tijd: van 20.00. Locatie: Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen raadhuisAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.