Bijgewerkt: 16 augustus 2022

Volgens de SP misbruikt VVD-Amstelveen de A9 voor campagne

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
11-03-2014

Ondertekening contract geen reden voor feest

VVD wethouder Raat heeft VVD minister Schultz uitgenodigd om maandag 10 maart in de Annakerk het vernieuwde contract voor de A9 feestelijk te ondertekenen. Ook de leden van de gemeenteraad zijn hierbij uitgenodigd. De SP ziet geen reden tot feest en was ook niet bij deze ondertekening aanwezig.

Het contract voor de A9 kost Amstelveen 40 miljoen, dat is 500 euro per inwoner. Het is een Rijksproject, dat door het Rijk gefinancierd moet worden. De gemeentelijke reserves zijn door dit project gedaald tot 8 miljoen, terwijl een gezonde ondergrens door de gemeenteraad is vastgesteld op 17 miljoen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het is druk op de A9 richting Schiphol


Het is ongepast om een zo ingrijpende inbreuk op de gemeentelijke financiën te vieren. Zeker nu er taken van het Rijk naar de gemeente komen op het gebied van de zorg met daarin forse bezuinigingen.

Verder is het ongehoord, dat VVD wethouder Raat dit moment in verkiezingstijd aangrijpt om reclame voor zichzelf te maken. Op kosten van de gemeenschap werden alle contractpartners, waaronder VVD minister Schultz en raadsleden uitgenodigd op een receptie in de Anna kerk. De Amstelveense bevolking, en zeker de inwoners direct naast de A9 hebben het nakijken.

Dit, terwijl de minister niet ontvankelijk bleek voor een door de hele gemeenteraad gedragen verzoek om de A9 tot 80 km zone te benoemen. De gezondheid van de Amstelveense bevolking en van de Amstelveense financiën zijn kennelijk ondergeschikt aan een propagandapraatje voor de VVD.

De SP zal hier niet aan meewerken, maar zal blijven strijden tegen de verbreding van de A9 en voor het invoeren van een 80 km zone. Zaken, waar de Amstelvener wat aan heeft. 100% sociaal voor Amstelveen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.