Bijgewerkt: 25 juli 2024

Voorlichtingsbijeenkomst diabetes type 1 in het ziekenhuis

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
05-11-2012

Op weg naar genezing?

In samenwerking met Diabetes Vereniging Nederland organiseert Ziekenhuis Amstelland op donderdag 22 november 2012 een voorlichtingsbijeenkomst waar de ontwikkelingen rondom diabetes type 1 centraal staan. dr. Bart Roep, immunoloog en onderzoeker aan het Leids Universitair Medisch Centrum, geeft antwoord op de vraag, of diabetes type 1 op weg is naar genezing.

Blauwe Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

De blauwe cirkel is het wereldwijde symbool voor diabetes, geïntroduceerd door de International Diabetes Federation met als doel, van diabetes een gemeenschappelijke identiteit geven, het ondersteunen van de bestaande inspanningen om het bewustzijn van diabetes te vergroten en de diabetes epidemie stevig in de publieke belangstelling te plaatsen


Dr. Roep geeft een presentatie, waarin de ontwikkelingen rondom diabetes type 1 worden uiteengezet. Er zal ruim voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen over de onderzoeksresultaten en alles wat hiermee samenhangt. Abbott Diabetes care is aanwezig met een nieuw bloedglucose meetsysteem.

De bijeenkomst vindt plaats in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland en start om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur zaal open). Toegang is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via dhr. Jan Bol,  tel. 0297-367123; e-mail janbol.cz@kpnplanet.nl   of DICA, tel. 020-6833397; e-mail  post@dvn-amsterdam.nl Adres: Ziekenhuis Amstelland Laan van de Helende Meesters 8 1186 AN Amstelveen

Diabetes type 1?

Diabetes mellitus (letterlijk 'zoete doorstroming') is een aandoening die wordt gekenmerkt door herhaaldelijk verhoogde bloedglucosewaarden (hyperglykemie). Diabetes is een ongeneeslijke stofwisselingsziekte, waarbij het lichaam onvoldoende energie uit glucose (suikers) kan halenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.