Bijgewerkt: 12 juni 2024

Voorlichtingsmarkt 'Beweeg je brein'! in Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden
28-09-2012

De voorlichtingsmarkt 'Beweeg je brein'! werd in de Nieuwe Bankrashal gehouden op donderdagmiddag 27 september 2012. Bewegen en blijven bewegen voor 55+ers en ouderen is belangrijk om fit te blijven, zowel fysiek als geestelijk.

Op de voorlichtingsmarkt konden de bezoekers deelnemen aan verschillende proeflessen (als tai-chi en internationale dans), er werden demonstraties gegeven en de ouderen konden hun motorische vaardigheden testen, hun bloeddruk laten meten en ook spelletjes doen met de Wii speelcomputers.

koops Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops (CU) bezocht ook de voorlichtingsmarkt. Hier op de foto krijgt ze informatie over 'Vers bij u thuis', een bedrijf, dat verse maaltijden levert bij de ouderen. Naast haar staat Greet Krijger van de Keten Valpreventie


Ook werden oog- en gehoormetingen uitgevoerd en kon de algemene fitheid getest en werd informatie over geheugentraining gegeven, onder andere met computers. Deze activiteit was een onderdeel van de Geheugenweek van 21 tot 28 september 2012 en werd georganiseerd door Ketenzorg Dementie (Amstelland en de Meerlanden), Keten Valpreventie en het Amstelveens Sportbedrijf. Kijk ook op de website: http://www.geheugenprobleem.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.