Bijgewerkt: 2 december 2021

Voorstel van GroenLinks-Amstelveen 'Laagdrempelige cultuur voor alle kinderen' kreeg steun

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
11-11-2018

De gemeenteraad van Amstelveen heeft het voorstel van raadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks unaniem gesteund om de korting voor culturele voorstellingen voor kinderen met een Amstelveenpas door de gemeente te laten betalen. Wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA) heeft hiervoor in de begroting geld beschikbaar gesteld.

Foto Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2018)

Stieneke Kruijer raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Een aantal culturele instellingen betalen nu zelf de korting die zij geven aan Amstelveners met een Amstelveenpas. Dat is voor instellingen vaak lastig, vooral ook omdat op cultuur in de vorige raadsperiode flink bezuinigd is. Stieneke Kruijer: 'Het is van groot belang dat kinderen al vroeg met kunst en cultuur in aanraking komen. De gemeente moet de verantwoordelijkheid nemen om ook kinderen van minima de kans te bieden om naar voorstellingen te gaan.'

Het GroenLinks voorstel werd door alle partijen toegejuicht en dus heeft de gemeente nu geld gereserveerd om de culturele instellingen te compenseren voor de kosten die zij maken wanneer ze korting op de Amstelveenpas geven voor kindervoorstellingen. Hiermee worden de instellingen uitgedaagd om vaker de Amstelveenpas korting toe te passen. Vooral voor kleinere instellingen zal het een stimulans zijn kinderen van minima uit te nodigen naar hun voorstellingen te komen kijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS