Bijgewerkt: 21 juli 2024

Vragen van Actief voor Amstelveen over de plaatsing van een pinautomaat

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
08-08-2021

Omdat Actief voor Amstelveen zich grote zorgen maakte betreffende veiligheid van inwoners en ondernemers in Amstelveen, stelde het hieromtrent op 28 oktober 2019 schriftelijke vragen aan het college. Vooral het toenemende aantal plofkraken op betaalautomaten onder woonunits, gaf en geeft veel reden tot zorg en onrust bij bewoners en ondernemers.

Bij de beantwoording op 26 november 2019, kreeg AVA de toezegging dat, na overleg tussen de gemeente en banken, er door Geldmaat (namens de gezamenlijke banken verantwoordelijk voor plaatsing van pinautomaten), op nieuwe locaties geen pinautomaten in gevels van panden geplaatst worden, waar een bovenwoning aanwezig is. 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Amsterdamseweg 533 in april 2021


Uit bijgesloten stukken blijkt dat op de locatie Amsterdamseweg 533 Amstelveen, aan Geldmaat een omgevingsvergunning is toegekend voor plaatsing van een pinapparaat (Wall ATM) aan de gevel, ónder een woonunit. Dit pand was voorheen in gebruik als filiaal van de RABO bank, maar is (na jaren leegstand), nu in gebruik als kantoorruimte, met een door een gezin met 2 jonge kinderen gehuurde bovenwoning.

De huidige bewoners maken zich ernstig zorgen over de veiligheid van hun zelf en die van hun omgeving, diende tegen plaatsing bezwaar in, maar kregen van de gemeente als reactie dat de aanvraag voldoet aan alle eisen en de vergunning verleend is.

AVA stelt daarom het college de volgende vragen;

1.       Is het college het eens met de conclusie dat het pand aan de Amsterdamseweg 533, door het vertrek van de RABO bank, een andere bestemming heeft gekregen en hier sprake is van een nieuwe locatie.

2.       Door het verlenen van een omgevingsvergunning voor plaatsing betaalautomaat, hier voor bewoners en omgeving de veiligheid in het geding is.

3.       Wil het college zich zo spoedig mogelijk, dus vóór plaatsing van de beoogde betaalautomaat, zich tot het uiterste inspannen om Geldmaat te bewegen een andere locatie voor de beoogde betaalautomaat te vinden.

4.       Bovenstaande vragen graag zo gemotiveerd en spoedig  mogelijk beantwoorden.

Michel Becker fractievoorzitter AVAAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.