Bijgewerkt: 3 december 2021

Waar blijft het OV-chipkaart oplaadpunt op het busstation van Amstelveen?

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
19-02-2013

GroenLinks-Amstelveen ziet, dat het busstation bij het Stadshart nog steeds niet is voorzien van een permanent OV-chipkaart oplaadpunt. Reizigers zijn daar inmiddels al bijna drie jaar aangewezen op een busje, dat elke ochtend een oplaadpaal neerzet en om 5 uur weer meeneemt. In juli 2012 is door de gemeente verbetering in deze situatie beloofd. GroenLinks vraagt zich af, wanneer dat dan gaat gebeuren.

Met het invoeren van de OV chipkaart in 2010 werden er door de Stadsregio busjes met laadpalen beschikbaar gesteld voor locaties, waar nog geen vast OV chipkaart oplaadpunt gerealiseerd was. Dit was bedoeld als een noodoplossing.

bushalte Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Busstation Stadshart in Amstelveen


In juni 2012 heeft GroenLinks vragen gesteld over het uitblijven van een permanent oplaadpunt op het busstation. Wethouder Groot heeft aangegeven druk op de ketel te zetten om tot een snelle oplossing te komen. Het busje staat er van 9.00 uur tot 17.00 uur. In de voorgestelde oplossing zou er al vanaf 7.00 uur een oplaadpunt beschikbaar zijn.

Tessa van Wijnen: ‘Dat is dringend nodig. Het busstation heeft een regionale functie en veel reizigers zijn al vroeg op weg.’ GroenLinks vindt het belangrijk, dat er op korte termijn een oplossing komt. Reizigers moeten ervan op aan kunnen, dat een busstation van dergelijke omvang goede OV faciliteiten biedt.

In juni 2012 heeft GroenLinks hierover vragen gesteld in de commissie RWN. De wethouder gaf toen aan binnen enkele weken met een oplossing te komen. Vervolgens kwam in juli 2012 het bericht, dat er een bouwvergunning is verleend aan Connexxion om iets te realiseren, waar ze in augustus 2012 mee zouden starten.

Hierdoor zouden oplaadmogelijkheden sterk verbeteren. GroenLinks betreurt het, dat de wethouder tot op heden de gemeenteraad  niet heeft geïnformeerd over de klaarblijkelijke vertraging die dit plan heeft opgelopen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS