Bijgewerkt: 2 december 2021

Walter Vervenne raadslid VVD-Amstelveen stopt in de gemeenteraad

Nieuws -> Politiek

Bron: Gemeente Amstelveen/Walter Vervenne
06-03-2018

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 neemt Walter Vervenne, raadslid VVD-Amstelveen, afscheid van de gemeenteraad. Lees deze week de terugblik op zijn raadslidmaatschap.

'Ja, nu realiseer ik me dat zeer binnenkort mijn raadslidmaatschap zal eindigen. Het begon in maart 2002 en stond toen op plek 8 van 10 gekozen VVD-ers. Mij werd het woordvoerderschap groen toebedeeld. Geheel onverwacht sloten buiten ons om het CDA, PvdA , GroenLinks en D66 een College akkoord en wij dus, eenmalig, in de oppositie. Wel moest dat college een bezuiniging op groen uitvoeren. Gepland werd  onder andere 3.000 bomen te kappen en 80.000 m² heestervakken te vergrassen. Dit gaf mij natuurlijk een pracht kans met alternatieven te komen om deze desastreuze aanpak tegen te houden. Onze benadering het anders te doen, zie een ingediend alternatief raadsvoorstel, werd door alle Amstelveners omarmd en was voor mij de opmaak om in 2006 zelfs met voorkeurstemmen van plek 12 naar 5 gekozen te worden. En bleef mij die hele periode druk maken om onze mooie en verzorgde stad.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Walter Vervenne VVD-raadslid op 14 februari 2018 in de raadzaalSchiphol, verkeer en vervoer, A9 en Amstelveenlijn. Onderwerpen met een wat meer technische achtergrond, waar ik ook veel interesse in had waren toen al Infra, Verkeer en Vervoer en Schiphol. Jochai van Bergen onze woordvoerder had een drukke baan. Vandaar dat ik in de periode 2006-2010 alle dagbijeenkomsten voor hem afliep. Ingewerkt zou je kunnen zeggen was ik in 2010, toen hij stopte en ik woordvoerder mocht worden. Parallel hiermee loopt mijn lidmaatschap voor Amstelveen, als één van vijf afgevaardigden in de Stadsregioraad Amsterdam al vanaf 2006. Eerst de discussie de geplande Noord-Zuidlijn  vanaf Station Zuid door te trekken naar de Westwijk gevolgd door het alternatief de Amstelveenlijn, werd daar besproken en besloten. Met veel  inzet  meegedaan met het loslaten van de onbetaalbare ondertunneling van de A 9 naar de verdiepte ligging. Met een gerust hart en tevredenheid stel ik vast dat de uitwerking van de A9 en de Amstelveenlijn tot een goed einde zijn gebracht. Met als groot succes dat ook de halte Beneluxbaan-Sportlaan geheel ondergronds gaat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Op woensdagavond 2 juni 2010 tijdens de reguliere raadsvergadering van de Amstelveense gemeenteraad, nam de voorzitter van de raad, burgemeester Jan van Zanen, afscheid van VVD raadslid, Jochai van Bergen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje NassauOV-drama. Een verhaal apart is natuurlijk het OV-drama Concessie Connexxion sinds 10 december 2017. Dacht ik misschien eerst nog dat de laatste maanden als raadslid rustig zouden verlopen.  Neen dus. Heel veel gemaild en gesproken met terecht boze en verontruste Amstelveners. Interviews TV, radio en Facebook natuurlijk. In de Vervoerregioraad Amsterdam (VRA) op 20 februari jl. nog luid en duidelijk mijn analyse en aanbevelingen verwoord. Voor de liefhebbers te weten dat je mij kunt terugzien en horen op de site van de VRA bovenaan online bij de voorsessie agendapunt * 12 overige. En nu nog druk met de campagne en zal de kiezer straks haar oordeel vellen. Na mijn afscheid op 28 maart 2018 blijf ik natuurlijk alle wel en wee volgen. In die 16 jaar Gemeenteraad en 12 jaar Regioraadslid veel geweldige mensen ontmoet en ja zoals ik met mijn motto aangaf “we komen en gaan allemaal een keer”. Een bijkomend positief effect van deze bijdrage is dat ik nog maar heel kort een laatste dankwoord en groet uitspreek tijdens mijn laatste raadsvergadering.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS