Bijgewerkt: 1 oktober 2023

'Wat een (schild)klier!' in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
11-05-2010

Op dinsdag 25 mei 2010 organiseert Schildklierstichting Nederland in samenwerking met Ziekenhuis Amstelland een lotgenotenbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst wordt de dvd 'Wat een klier' vertoond en is er de mogelijkheid vragen te stellen aan vrijwilligers van de Schildklierstichting. Ook kunt u vrij met elkaar spreken over persoonlijke ervaringen met schildklieraandoeningen.

Tijdens de 20 minuten durende film 'Wat een klier' legt een arts uit, onder andere aan de hand van een animatie, hoe de schildklier werkt. De organen worden in animaties vergeleken met een thermostaat, een hormoonfabriek en CV-systeem. Verder delen drie patiënten hun ervaringen met een schildklieraandoening; de invloed ervan op hun leven, werk, sociale relaties en toekomstperspectief. De dvd geeft ook informatie over schildklieraandoeningen en medicatie.

De bijeenkomst vangt aan om 14.00 uur (zaal open: 13.30 uur) en vindt plaats in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland. Aanmelden kan via snnoordholland@gmail.com (s.v.p. naam, telefoonnummer, e-mailadres vermelden).

Week van de schildklier

Van 29 mei tot 5 juni is het de Week van de schildklier. In dit eerste themajaar is het thema ‘schildklier en zwangerschap’. De folderwand van het Infocentrum in de centrale hal van Ziekenhuis Amstelland is deze week aangekleed met foldermateriaal van de Schildklierstichting over schildklieraandoeningen in het algemeen, en schildklier en zwangerschap in het bijzonder. Op maandag 30 mei 2010 zijn vrijwilligers van de Schildklierstichting van 10.00 tot 14.00 uur aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Schildklieraandoeningen

Naar schatting hebben 850.000 mensen in Nederland een schildklieraandoening. Veel klachten zijn helemaal niet zo typisch voor de schildklier, waardoor een schildklieraandoening niet of niet direct wordt herkend. Bij vrouwen komt een schildklieraandoening 4 – 8 keer vaker voor. Daarom is het goed om extra alert te zijn bij zwangerschap.

Een slecht functionerende schildklier beïnvloedt het zwanger worden en heeft gevolgen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap, de bevalling en ook voor de periode na de bevalling. Een schildklierziekte heeft ook gevolgen voor de behandeling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.