Bijgewerkt: 25 juli 2024

Website Cultuurcentrale is online

Nieuws -> Cultuur

Bron: Provincie Noord-Holland
28-11-2012

Er is een nieuwe online plek, waar aanbieders van amateurkunst zichzelf kosteloos kunnen presenteren. Op de website www.cultuurcentrale.nl laten actieve kunstbeoefenaars hun werk zien en/of presenteren ze de opleidingen en cursussen die ze geven. Bovendien is er een actueel agendaoverzicht met uitvoeringen en tentoonstellingen. Vraag en aanbod op gebied van muziek, dans, theater, schrijven en digitale media komen op een toegankelijke manier samen.

koor Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Website de Cultuurcentrale moet de amateurkunstenaars in de provincie Noord-Holland stimuleren


De provincie Noord-Holland heeft samen met Cultuurcompagnie Noord-Holland dit nieuwe platform gecreëerd, vanuit de wens amateurkunst in de provincie te stimuleren. Inmiddels hebben al meer dan 350 amateurkunstenaars een profiel aangemaakt op de site.

Elvira Sweet, gedeputeerde cultuur: “We zijn blij om als provincie bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzaam platform voor en door amateurkunstenaars. Het is goed om te horen, dat nog voor de lancering zoveel mensen hun profiel hebben aangemaakt op de website. Dit betekent, dat er ook echt behoefte is aan een digitale plek om elkaar te vinden.”

Het unieke aan Cultuurcentrale.nl is, dat de inhoud vanuit de amateurkunstsector zelf wordt gevoed. Via persoonlijke profielen kunnen aanbieders en beoefenaars zichzelf kosteloos presenteren op de website. Cultuurcompagnie heeft de site gevuld met meer dan 2000 adressen voor amateurkunst.

Het is de bedoeling, dat de algemene informatie op Cultuurcentrale.nl wordt aangevuld vanuit het veld zelf. Cultuurcentrale.nl vormt zo een centraal informatiepunt waar aanbieders, beoefenaars en geïnteresseerden elkaar kunnen vinden. Op de site staat duidelijk vermeld hoe actieve kunstbeoefenaars zich kunnen aanmelden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.