Bijgewerkt: 16 april 2024

Website Volksgezondheidenzorg.info is online

Nieuws -> Gezondheid

Bron: RIVM
29-11-2014

De nieuwe website Volksgezondheidenzorg.info is online. Deze website biedt onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over ziekten, gezondheid, zorg en kosten. Deze informatie wordt verzameld en verwerkt door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), in samenwerking met een groot aantal experts van verschillende instituten.

Volksgezondheidenzorg.info brengt de informatie uit de websites Nationaal Kompas Volksgezondheid, Nationale Atlas Volksgezondheid, de Zorgbalans, de Kosten van Ziekten website en Zorggegevens.nl samen tot een overzichtelijk geheel. Circa 40 onderwerpen zijn inmiddels te zien op Volksgezondheidenzorg.info. De overige onderwerpen worden de komende tijd geleidelijk overgezet naar de nieuwe website. Uiteindelijk zal de website via honderden grafieken en kaarten de feiten en cijfers over volksgezondheid en zorg ontsluiten.

Deze grafieken en kaarten zijn interactief en bieden de gebruiker de mogelijkheid aanpassingen te maken of de figuren en achterliggende gegevens te downloaden. De informatie op de nieuwe website is gebundeld per onderwerp, maar ook via andere wegen bereikbaar, zoals via het kaartenoverzicht en ranglijsten. De website is te bereiken via www.volksgezondheidenzorg.info en www.vzinfo.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.