Bijgewerkt: 30 juni 2022

Week van de Amateurkunst 2011

Nieuws -> Cultuur

Bron: Muziekschool Amstelveen
28-04-2011

Van 14 t/m 21 mei 2011 vindt door heel Nederland de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. De WAK is voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen, die daarvan wil genieten!

In Nederland zijn maar liefst 8 miljoen mensen in hun vrije tijd actief bezig met kunst. Van ballet tot breakdance, van olieverf tot graffiti, van fanfare tot dj-sets en van Griekse tragedies tot improvisatietheater: deze miljoenen gepassioneerde kunstenaars doen van alles en dat mag best zichtbaar zijn!

concertinas  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Leden van de Accordeon Vereniging Concertina's spelen in wijkcentrum 'De Meent' op 1 april 2011


Kunstfactor, landelijk sectorinstituut amateurkunst, heeft daarom het initiatief genomen om een landelijke Week van de Amateurkunst te organiseren. (www.kunstfactor.nl) Ook in Amstelveen wordt aandacht geschonken aan de WAK. De amateurkunstenaars willen zich graag in hun eigen omgeving presenteren door middel van een “open repetitie route”.

Deze week is iedereen welkom om eens op bezoek te gaan bij de koren en orkesten van Amstelveen. Amstelveen heeft op dit gebied veel te bieden. Klassieke koren, koren met eigentijds repertoire. Operette en musical. Orkesten met strijkinstrumenten, blazers, slagwerkers. Van symfonie tot samba. Pop, jazz, klassiek. Er zit vast wel iets van uw keuze bij.

Altijd al benieuwd geweest hoe dat gaat…  de voorbereidingen voor een concert, of ander optreden? Ga tijdens de Week van de Amateurkunst eens op bezoek bij een aantal verenigingen en maak het ter plekke mee. Op deze avonden wordt hard gewerkt om de muziek nog mooier te laten klinken, die ene hoge noot nog makkelijker te halen. Samen werken om te komen tot een mooi resultaat. Kijk voor meer informatie eens op de website: www.amateurkunstamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.