Bijgewerkt: 1 oktober 2023

Week van de Zorg en Welzijn in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
27-02-2013

Van 11 tot en met 16 maart 2013 vindt de nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen gedurende deze week hun deuren voor het publiek.  

Ziekenhuis Amstelland heeft bewust gekozen voor voorlichtingsactiviteiten in plaats van deelname aan de landelijke Open Dag. Onderwerpen zijn chronische ziekten, pijn op de borst, hartfalen en de aankomende preventieve screening van darmkanker voor 55-plussers.

Pijn op de borst - hartfalen

Op maandag trapt het ziekenhuis af met een voorlichtingsavond over hartfalen en pijn op de borst. Een ziekte, waaraan één derde van de populatie sterft. Twee cardiologen van het ziekenhuis houden een interactieve informatieavond, waarbij bezoekers vragen stellen en op de hoogte worden gebracht van de symptomen, kwalen en oorzaken van hartfalen.

Een belangrijk onderwerp, aangezien het doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen en nummer 2 bij mannen is. Voor deze avond kunnen geïnteresseerden zich via de website aanmelden of een mail sturen aan voorlichting@zha.nl

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ziekenhuis Amstelland


Chronische ziekten

De woensdagmiddag staat in het teken van patiëntenverenigingen. Ziekenhuis Amstelland organiseert een grote informatiemarkt over chronische ziekten. Vijftien patiëntenverenigingen staan tussen 13.00 en 17.00 uur klaar in de Ontmoetingsruimtes om de bezoekers van informatie te voorzien en voor te lichten over chronische ziekten als psoriasis, Parkinson, epilepsie, nierziekten, reuma, glaucoom, allergieën, ziekte van Crohn, diabetes, schildklier, MS, alzheimer en longziekten. De middag is vrij te bezoeken en voor jong en oud interessant. Kijk voor de lijst met deelnemende patiëntenverenigingen op www.zha.nl/patienten/voorlichting.

Darmkanker voorkomen

Het RIVM kondigde aan een preventieve screening naar darmkanker te organiseren vanaf september 2013. Elke 55-plusser wordt opgeroepen voor deze screening. Om mensen goed voor te bereiden, houdt het ziekenhuis op donderdagavond een voorlichtingsavond over darmkanker. Een maag-, darm en lever- (MDL)specialist vertelt de aanwezigen over de screening, de uitslag en het eventuele gevolg. Andere MDL-artsen zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Ook hiervoor kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de website of bellen met Communicatie & voorlichting (020-7556314).

Meer informatie over de Week van Zorg en Welzijn is te vinden op www.weekvanzorgenwelzijn.nl Meer informatie over de week van de zorg in  Ziekenhuis Amstelland is te vinden op www.ziekenhuisamstelland.nl/patienten/voorlichtingAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.