Bijgewerkt: 7 december 2021

Wethouder Brandes rond de tafel met Ouderen Combinatie Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: OCA
30-07-2016

Tijdens de behandeling van de Kadernota 2017 op 13 juli 2016 deed Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn een sympathieke handreiking naar de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA). In 2014 had de OCA al eens eerder een voorstel gedaan om het reizen met het openbaar vervoer voor ouderen met een minimuminkomen in navolging van de gemeente Amsterdam gratis te maken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Cor Spinhoven fractievoorzitter van OCA


Dit voorstel haalde het toen niet, omdat de meerderheid van de gemeenteraad dit niet speciaal voor ouderen wilde laten gelden. Nu had de OCA een motie in voorbereiding, waarin dit voor alle Amstelveense Minima (Amstelveenpashouders) zou gaan gelden. Maar ook nu hadden de coalitiepartijen laten weten hier tegen te gaan stemmen. Hierop werd de motie door de fractie van de OCA ingetrokken. Immers de coalitie heeft de meerderheid van de stemmen in de Raad.

Maar tijdens de behandeling van de verschillende moties deed wethouder Brandes een handreiking naar de OCA. Hij wil na het reces met de fractie van de OCA rond de tafel gaan zitten om eens te bekijken, wat nu precies de wens van de OCA is en of daaraan tegemoet gekomen zou kunnen worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.