Bijgewerkt: 6 december 2021

Wethouder Raat 'ontzettend blij' met verlies van 4,5 miljoen belastinggeld!

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
07-11-2011

VVD-wethouder Raat is 'ontzettend blij', dat Amstelveen van de 15 miljoen euro aan belastinggeld die Amstelveen had uitstaan bij de failliete IJslandse Landsbanki er misschien 12 miljoen van terugkrijgt.

De wethouder slaat zichzelf op de borst met het behaalde 'succes' in de lokale pers. Als de gemeente het geld had weggezet bij de Bank Nederlandse Gemeenten, die daar ook voor opgericht is, waren de renteopbrengsten ongeveer 1,5 miljoen euro geweest.

van erp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Joep van Erp, fractievoorzitter van SP-Amstelveen


De Amstelveense bevolking is op deze manier in totaal 4,5 miljoen euro misgelopen. SP-raadslid  Joep van Erp: 'Het verlies van 4,5 miljoen euro is niet iets om trots op te zijn. De VVD maakte deel uit van het vorige college, de heer Raat was raadslid en toenmalig VVD-wethouder Hellendall was direct verantwoordelijk voor dit verlies.

Tot het moment, dat àl het geld daadwerkelijk teruggestort is op de bankrekening van de gemeente Amstelveen, inclusief de misgelopen rente-inkomsten, past alleen bescheidenheid voor het gemeentebestuur en zeker voor de VVD.'

In plaats van de verantwoordelijkheid te nemen voor het verkwanselen van belastinggeld door speculatie, verkoopt de VVD, en wethouder Raat in het bijzonder, dit verlies als  een succes.

Dit is de wereld op zijn kop. De SP zal de wethouder hierop aanspreken bij de behandeling van de begroting in de raadsvergadering van 9 november 2011.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.