Bijgewerkt: 28 november 2022

Wethouder Remco Pols lijsttrekker PvdA-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
30-11-2009

Wethouder Remco Pols is de lijsttrekker van de PvdA-Amstelveen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Woensdag 25 november stemde de ledenvergadering van de PvdA bij acclamatie in met dit voorstel van het bestuur. Pols, wethouder, is "een stevige lijsttrekker, sterk in het debat en op inhoud", aldus het bestuur in de voordracht. "Strategisch, iemand die heeft aangetoond dingen te kunnen bereiken. Groot netwerker."

PvdA Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Remco Pols wethouder ruimte, bouwen en wonen is de lijsttrekker van PvdA-Amstelveen
bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010

Tweede op de lijst van de PvdA is Dolf Veenboer, eveneens wethouder. "Ervaren, gedegen op inhoud, bindend, doortastend, vasthoudend", aldus het bestuur.

Op drie staat Cynthia-Lionahr-Vernie, "een zeer capabele nieuwkomer". Esther Veenboer, "fractielid met brede verantwoordelijkheid  in de commissie Burger en Samenleving" staat op vijf.

De ledenvergadering stemde in met de hele voordracht van het bestuur, een lijst van in totaal 22 mensen. De lijst van de PvdA ziet er volgt uit:

1. Remco Pols,
2. Dolf Veenboer,
3. Cynthia Lionahr-Vernie,
4. Jeroen Brandes,
5. Esther Veenboer,
6. Guido-Dennenbroek,
7. Mouad Zagdoud,
8. Merit Wagenaar,
9. Roeland Smit,
10. Petra van Mourik,
11. Otto Schildknegt,
12. Mieke Keijzer-Vos,
13. Kees Smit,
14. Ad Verkleij,
15. Cristina Gomez-Kentie,
16. Andy-Sardjoe,
17. Martin Dijkstra,
18. Ronald Karten,
19. -
20. Herman Schepers,
21. Eleonora Dors en
22. Charlotte van Zummeren.

PvdA Amstelveen
(Foto PvdA - 2009)

Alle PvdA-Amstelveen kandidaten voor de raadsverkiezing 2010


De ledenvergadering stemde ook in het met het voorstel voor het verkiezingsprogramma. Het programma draagt de titel "Sociaal Kiezen voor Amstelveen". Speerpunten van de PvdA bij de komende verkiezingen zijn betaalbaar wonen, een jeugdvriendelijke stad en stimulering van de mantelzorg.

Drie speerpunten
"We hebben drie speerpunten: betaalbaar wonen, jeugdvriendelijke stad en mantelzorg stimuleren. Want wonen in Amstelveen is nog steeds te duur, Amstelveen heeft jongeren gewoon te weinig te bieden, en mantelzorg wordt steeds belangrijker in onze vergrijzende stad.

Dus zetten we als PvdA opnieuw in op sociale woningbouw, met dit keer een verplichte bijdrage van de markt. Dus willen als PvdA nog een jongerencentrum bouwen, nu in Noord. En dus gaat de gemeente als het aan de PvdA ligt voorop in de stimulering van de mantelzorg in eigen huis, bij haar ambtenaren.

Betaalbaar wonen, jeugdvriendelijke stad en stimulering mantelzorg: dat zijn onze speerpunten, en daarin willen we investeren. (Citaten uit de speech van lijsttrekker Pols, tijdens de ledenvergadering van 25 november 2009.)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.