Bijgewerkt: 22 februari 2024

Willemien Kriebel en Sunny Neeter exposeert in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Ziekenhuis Amstelland
14-10-2015

Met ingang van heden zijn er twee nieuwe tijdelijke exposities in de gangen van Ziekenhuis Amstelland. De schilderijen van Willemien Kriebel en Sunny Neeter. Beide kunstenaars hebben een geheel eigen stijl. Willemien Kriebel schildert met name dieren en vogels. Sunny Neeter werkt met verschillende technieken en materialen. De exposities zijn tot en met het einde van 2015 te zien in de hoofdgang (gang B) van het ziekenhuis en de gang bij de afdeling fysiotherapie.

Foto Amstelveen
(Bron Ziekenhuis Amstelland - 2015)

Schilderij 'Zorgeloos' acryl op linnen 100x80 cm van Willemien Kriebel-van de Vate


Kunstschilderes Willemien Kriebel-van de Vate (Alkmaar, 1967) exposeert een deel van haar werken deze winter in de hal van Ziekenhuis Amstelland. Ze begon met schilderen in 2007. Sindsdien heeft ze zich bekwaamd in het schilderen met acrylverf op doek. Haar basispalet bestaat uit gedekte kleuren als indigo, warm grijs, karmijnrood en oker. Deze kleuren passen goed bij de sfeer die ze in haar werken legt: een wat mysterieuze stijl met een filosofische lading. Haar werken hangen tot en met eind december 2015 in de gang bij de afdeling fysiotherapie.

Kunstschilderes Sunny Neeter (Hengelo 1953). Sunny heeft haar Kunstopleiding (Fine Arts) in de Filippijnen gevolgd. In Nederland vond zij verdere verdieping in haar werk bij haar leermeester Peter Schen, waar ze enkele jaren naaktmodellen heeft geschilderd. De Japanse leermeester van Peter Schenk, Jiro Inagaki, werd ook haar “Master” in het scheppen van papier. Een hoogwaardige kwaliteit met de hand geschept Japans papier genaamd Kozo.

Foto Amstelveen
(Foto Sunny Neeter - 2015)

Kalender met de schilderijen van Sunny Neeter


De uitdaging om te experimenteren met steeds weer verschillende materialen en technieken geven Sunny Neeter een groots gevoel van vrijheid. Ze neemt de ruimte om zich over te geven aan een ontdekkingsreis zonder grenzen, waarbij aardse materie en kosmische krachten een onuitputtelijke bron zijn van inspiratie, die voortdurend verandering teweeg brengt. Haar schilderijen hangen tot en met december 2015 in de hoofdgang van Ziekenhuis Amstelland (gang B).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.