Bijgewerkt: 25 juli 2024

Winnaars Onderneming van het Jaar 2012 in Aalsmeer bekendgemaakt

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gemeente Aalsmeer / Amstelveenweb
14-11-2012

Aalsmeer - FIQAS Software, Multi Supplies en Zeilmakerij Aalsmeer winnaars Onderneming van het Jaar 2012

Vrijdagavond 9 november 2012 zijn tijdens een feestelijke Ondernemersavond, waarbij meer dan 400 ondernemers aanwezig waren, de prijzen voor Onderneming en Starter van het Jaar Aalsmeer 2012 uitgereikt.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ron Leegwater, manager Communicatie bij de Rabobank was de perfecte presentator van het programma


Tijdens deze avond vol met muziek en een show van Magic Unlimited van de Kazán-familie zijn er drie prijzen uitgereikt, namelijk Onderneming van het Jaar MKB groot, Onderneming van het Jaar MKB klein/midden met minder dan 20 werknemers en de Starter van het Jaar. De avond werd ook dit jaar weer enthousiast en professioneel gepresenteerd door Ron Leegwater.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Starter van het Jaar, Arjan Buis, directeur van Zeilmakerij Aalsmeer kreeg de cheque met 500 euro


Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: 'Wat een fantastische winnaars en een mooie ondernemersavond was het in Crown Business Studios. Namens het College van B en W van de gemeente Aalsmeer wil ik FIQAS Software BV, Multi Supplies BV en Zeilmakerij Aalsmeer feliciteren. Maar eigenlijk moet ik alle bedrijven in de gemeente Aalsmeer feliciteren al de kennis, het ondernemerschap en innovatie die hier in Aalsmeer zit.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een tussendoortje, de zangeressen van de band The Stirrs op het podium


Echt bedrijven die hun lokale betrokkenheid tonen aan de maatschappij, maar ook aan de criteria duurzaamheid en innovatie voldoen. De top drie van categorie MKB groot leveren een belangrijke bijdrage aan onze krachtige en innovatieve Aalsmeerse economie.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De show van Magic Unlimited van de Kazán -familie was een groot succes


FIQAS Software BV doet dat met een miljoenenomzet en meer dan 60 arbeidsplaatsen, Waterdrinker Aalsmeer met meer dan 175 miljoen omzet en tot 500 arbeidsplaatsen en Renault Nieuwendijk met 83 arbeidsplaatsen en ook een miljoenenomzet. Maar in de ander categorieën zaten ook belangrijke bedrijven. Juist die mix van bedrijven maakt onze economie sterk.’

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Michael van der Laarse directeur van Multi Supplies BV krijgt de cheque van 1000 euro van Pieter Litjens, oud- burgemeester van Aalsmeer


In de categorie Starter van het Jaar waren de bedrijven Zeilmakerij Aalsmeer, BlueFinch BV, eMerus HR Solutions genomineerd. Volgens de deskundige Jury is Zeilmakerij Aalsmeer een zeer professioneel bedrijf met innovatief denkvermogen, dat voldoet aan alle gestelde criteria.

Zeilmakerij Aalsmeer is zeer maatschappelijke betrokken en voert ook opdrachten uit voor vrijwilligersorganisatie, gehandicaptenzorg, een eerste hulporganisatie en is sponsor van de Pramenrace. Zeilmakerij Aalsmeer is een goed voorbeeld van ondernemerschap voor Aalsmeer en ver daarbuiten en een terechte winnaar in de categorie Starter van het jaar.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Op zijn beurt overhandigt Michael van der Laarse de glossy van Aalsmeer 'Pieter' aan Pieter Litjens. Het magazine staat vol met anekdotes en verhalen van mensen, die vlakbij Pieter waren, zakelijk, maar ook als privé personen


In de categorie MKB klein/midden met minder dan 20 werknemers kregen Direct Current, Multi Supplies BV, Ed Kriek Optiek van de jury een nominatie. Multi Supplies BV kreeg in deze categorie de prijs beste onderneming. Qua lokale betrokkenheid vond de Jury deze ondernemer zeer betrokken en hart hebben voor de zaak, de maatschappij en de medemens. Volgens de jury een onderneming naar hun hart. Maatschappelijk betrokken is de directeur, maar ook het bedrijf en de medewerkers zijn zeer betrokken. Ze zijn in allerlei verenigingen en events actief. De directeur is voorzitter van de landelijk spelende handbalclub FIQAS Aalsmeer en Triatlon Aalsmeer en organisator van Vuurwerk Aalsmeer.

Sponsor van 25 clubs en verenigingen en was lid van organisatie van de Ride for the Roses in Aalsmeer. Maar ook aan de criteria duurzaamheid en innovatie voldeed deze onderneming heel goed. De andere bedrijven in deze categorie waren ook lokaal betrokken.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een heel simpele, maar doeltreffende act wordt opgevoerd door Stefan Kazán


En in de categorie MKB groot waren de bedrijven FIQAS Software BV, Renault Nieuwendijk BV, Waterdrinker Aalsmeer BV genomineerd. Qua duurzaamheid en innovatie is de winnaar in deze categorie FIQAS Sofware BV voordurend in beweging. In het ‘business-to-business’ segment ontwikkelt FIQAS als één van de eerste een ‘App’, een mobiele applicatie om werknemers ziek en beter te melden. Ook hebben ze een concept ‘Clubliefde’ ontwikkeld.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het publiek in de zaal volgt de gebeurtenissen op het podium. Dit was de tweede keer, dat de 'Onderneming van het Jaar' in Aalsmeer werd georganiseerd en de zaal bleek toch nog klein voor de vele mensen die deze happening niet wilden missen


Met een smartcard, de Clubcard, kunnen leden van sportverenigingen mee doen aan een spaar- en kortingsprogramma. Volgens de jury scoort FIQAS zeer goed op het criterium Lokale Betrokkenheid. Al jaren wordt door FIQAS veel geïnvesteerd in sportsponsoring. Zo is er de sponsoring van de handbalvereniging die landelijk in de top meedraait, maar ook andere sportevenementen en clubs krijgen ondersteuning vanuit FIQAS.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

In de categorie MKB groot krijgt Rob Geleijn, algemeen directeur van FIQAS Software BV de cheque met 1000 euro overhandigd van wethouder Ad Verburg (CDA) van de gemeente Aalsmeer


Ook de goede doelenactie en sponsoring van lokale evenementen en initiatieven hebben indruk gemaakt op de jury. In 2011 heeft FIQAS 18 % van de nettowinst besteed aan sponsoring en giften aan goede doelen. FIQAS is een innovatief en duurzaam bedrijf met hersens en het hart op de juiste plaats. Een inspirerend voorbeeld voor heel Aalsmeer en ver daarbuiten.

Na het succes van vorig jaar wil het College van B en W van de gemeente Aalsmeer samen met de initiatiefnemers van dit evenement, Rabobank Regio Schiphol en Flynth adviseurs en accountants, opnieuw hun waardering laten blijken aan de Aalsmeerse ondernemers.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Ad Verburg CDA) van de gemeente Aalsmeer met de genomineerden en de winnaars van de Onderneming van het Jaar 2012 in Aalsmeer


De winnaar van de Onderneming van het jaar 2011, de Dutch Flower Group, was in 2011 zelfs winnaar van de Verkiezing Beste Onderneming van Noord-Holland. Via de site www.ovhj-aalsmeer.nl  zijn de foto’s en filmpjes van de avond te zien.

Er waren twee prijzen beschikbaar voor Onderneming van het Jaar. Eén in de categorie MKB Midden Groot en één in de categorie MKB Klein. Deze laatstgenoemde categorie is voor ondernemingen met minder dan twintig FTE.

aalsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De winnaars van de Onderneming van het Jaar 2012 kregen ook dit kleine bronzen beeld 'Flora'. Het originele levensgrote vrouwenfiguur met een krans van bloemen van beeldhouwer Jacob Martijn Roosenburg (1916-2004), staat op een tien meter hoge sokkel voor het gemeentehuis van Aalsmeer


In beide categorieën kreeg de onderneming van het jaar een cheque van € 1.000 die wordt gedoneerd aan een goed lokaal initiatief naar keuze van de winnaar, een blijvende herinnering in de vorm van het bronzen Flora beeldje en het recht om een jaar lang het vignet 'Onderneming van het Jaar' te mogen gebruiken.

De Starter van het Jaar kreeg een cheque van € 500 deze kan worden gebruikt voor een innovatie in het bedrijf, of worden gedoneerd aan een goed lokaal initiatief naar keuze van de winnaar, een blijvende herinnering in de vorm van het bronzen Flora beeldje en het recht om een jaar lang het vignet 'Starter van het Jaar' te mogen gebruiken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.