Bijgewerkt: 1 december 2022

Wonen is voor iedereen in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP- en GroenLinks-Amstelveen
09-07-2019

Op donderdagavond 26 september 2019 organiseren de SP- en GroenLinks-Amstelveen een avond voor álle Amstelveners die ook helemaal klaar zijn met de huidige situatie van de Amstelveense woningmarkt.

Ben jij de jongere die graag het ouderlijk nest zou willen verlaten? Of de ouder van wie het kind nog steeds gedwongen thuis moet blijven wonen? Wacht jij misschien al jaren op een sociale huurwoning in Amstelveen? Of ben je van plan een gezin te starten, maar een betaalbare gezinswoning vinden, ho maar? Of zou je graag als starter iets willen kopen, maar word je gedwongen dat buiten Amstelveen te doen? Misschien wil je als oudere wel doorstromen naar een kleinere of meer passende woning? Of woon je al tijden in een woning die eigenlijk te duur is voor jouw inkomen? Of word je op welke andere manier dan ook benadeeld door wat er op de Amstelveense woningmarkt gebeurt? Dan willen SP en GroenLinks samen met jullie in actie komen!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Patrick Adriaans fractievoorzitter van SP-Amstelveen tijdens de gemeenteraadsvergadering van 12 juni 2019


SP en GroenLinks roepen alle inwoners op om naar deze bijeenkomst over woningbouw in Amstelveen te komen en hun stem te laten horen. SP-raadslid Patrick Adriaans: ‘Wij begrijpen hoe frustrerend het is, als je al tijden op zoek bent naar een woning, maar de gemeente besluit om opnieuw villa’s of dure appartementen te bouwen in plaats van woningen waar de Amstelveners om vragen.’ Het gaat om jongeren, studenten, ouderen, politieagenten, verplegers, leraren, starters, gezinnen, oftewel iedereen die al jaren bezig is met het zoeken van een betaalbare woning in Amstelveen, zonder resultaat.

Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks-Amstelveen - 2018)

Cheimaa Aouni raadslid van GroenLinks-Amstelveen


De afgelopen jaren is door de gemeente vooral de focus gelegd op het realiseren van onbetaalbare woningen. Op deze avond willen de twee partijen samen met inwoners laten horen dat het genoeg is geweest. GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: ‘In de gemeenteraad maken we ons al tijden hard voor dit onderwerp, helaas zonder gewenst resultaat, aangezien de coalitiepartijen (VVD, D66, PvdA) steeds kiezen voor duurdere of te kleine woningen. Wij willen samen met de inwoners een duidelijk statement maken richting de coalitie om nu in te zetten op écht betaalbare woningen.’ Ook worden andere organisaties, politieke partijen en andere belanghebbenden uitgenodigd om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

De partijen zeggen de steun hard nodig te hebben om verandering op gang te krijgen in Amstelveen. Voor meer info wordt verwezen naar het Facebook-evenement of kan contact opgenomen worden met de bovengenoemde raadsleden. Datum: donderdag 26 september 2019. Tijd: van 19.00-21.00 uur. Locatie: wordt later bekend gemaakt, volg FacebookAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.