Bijgewerkt: 4 december 2023

Woningen ook voor niet-senioren

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
26-09-2011

GroenLinks-Amstelveen is blij, dat haar motie, mede ingediend met de PvdA, bij het voorstel tot nieuwbouw op de Graaf Aelbrechtlaan-Jan Lievensweg is aangenomen. In het voorstel worden de 34 woningen die gesloopt gaan worden, volledig vervangen met senioren woningen, met de nu aangenomen motie zullen 12 woningen voor starters en doorstromers blijven.

Op de Graaf Aelbrechtlaan worden 34 sociale huurwoningen gesloopt. Op de locatie komen daar 22 seniorenwoningen voor terug en een aantal koophuizen. Compensatie voor de 12 overige sociale woningen moet op andere locaties gevonden worden. De aangenomen motie roept op om die 12 woningen niet ook als seniorenwoningen te labellen.

Tessa van Wijnen: 'De woningen die op de Graaf Aelbrechtlaan gesloopt worden, zijn voor het grootste deel juist breed toegankelijke woningen, voor starters en doorstromers. Het is een beetje raar, als je dat dan helemaal vervangt met seniorenwoningen.


Grotere kaart weergeven De Jan Lievensweg in Amstelveen

GroenLinks heeft grote zorgen om de voorraad sociale huurwoningen nu is gebleken, dat door liberalisering het aantal sociale woningen gedecimeerd zou kunnen worden. Op dit ogenblik is er geen enkel beleid voor hoe we daar, als gemeente, mee om willen gaan, De motie draagt eraan bij, dat de gemeente haar voorraad sociale woningen divers houdt.'

De motie kreeg onverwacht steun vanuit de OCA. Dat was voor iedereen een verrassing.  Daardoor ontstond een meerderheid met D66, SP, PvdA en natuurlijk GroenLinks .Tessa van Wijnen: 'Heerlijk als juist de OCA, die zich vrijwel uitsluitend inzet voor senioren, bereid is woningen voor starters en doorstromers te laten.'

Komende dinsdag op 27 september 2011 wordt in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur de Woonvisie besproken. GroenLinks is blij met de aandacht voor doorstroming, maar vindt dat er te weinig aandacht is voor de risico’s die het met zich meebrengt om zo eenzijdig in te zetten op liberalisering. Ook de ambities op het gebied van duurzaamheid kunnen best scherper.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.