Bijgewerkt: 28 maart 2024

Woonwensen van Amstelveners centraal

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
11-01-2010

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Gisteravond (10 januari 2010) was ik bij de nieuwjaarsreceptie van de PvdA Amstelveen in P60. Lijsttrekker Remco Pols van de PvdA kondigde aan, dat hij samen met GroenLinks alle partijen wil uitnodigen voor een debat over woningbouw.

Uiteraard ga ik namens de VVD graag in debat, omdat veranderingen nodig zijn. Nu bouwen wij nog veel zogenaamde 'sociale woningen' in Amstelveen terwijl we er al circa 9000 hebben en het aantal Amstelveners, dat daarvoor in aanmerking komt gestaag afneemt. Als je dan ook nog weet, dat een sociale huurwoning aan huur hetzelfde kost in Amstelveen als in de Bijlmer, dan zijn we vooral aan het bouwen voor de stadsvernieuwing in Amsterdam en de regio.

Deze mensen wonen natuurlijk vaak liever in Amstelveen voor dezelfde huur als bijvoorbeeld in Bijlmer. Als we hiermee doorgaan, dan kunnen we de hele stad wel volbouwen inclusief de polders. Daarbij komt, dat onze jongeren die aan een eigen woning toe zijn achter in de rij staan, omdat mensen uit de regio vaak voorrang krijgen. Dat moet veranderen en daarom hebben we een ander beleid nodig en een echte oplossing voor onze stad.

Elke sociale woning kost ons als stad duizenden euro's aan gederfde grondopbrengsten. Dit geld hebben we hard nodig voor het bouwen van goede schoolgebouwen, voor investeringen in sport en voor veiligheid zoals extra toezicht op straat. Zijn wij nu tegen sociale woningbouw?

Nee, er moeten voldoende woningen zijn voor mensen, die daar recht op hebben. Die woningen hebben we in Amstelveen. Nu is het tijd om de woonwensen van de Amstelveners centraal te stellen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.