Bijgewerkt: 20 april 2024

Workshop Kunstbokalen in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
15-11-2011

In het kader van 'Rondje Cultuur' op 8 november 2011 makten drie vmbo leerlingen van het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en de Thamen R. K. Scholengemeenschap Uithoorn kennis met het Museum voor moderne kunst Jan van der Togt.

bokaal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Bokaal van Safae Benaskar


Ze kregen een inleiding over het museum en zijn grondlegger Jan van der Togt aan de hand van de actuele tentoonstelling 'Tomado en het museum' en ze namen deel aan een workshop 'Bokalen maken' in een lokaal van het voormalige Piet Hein schoolgebouw.

bokaal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Bokaal van Dewi Huizer




Geïnspireerd door de kunstwerken in het museum werden tijdens de workshops Rondje Cultuur door de scholieren de kunstbokalen gemaakt. Ze gebruikten plastic flessen die werden gesneden en gelijmd en daarna kleurrijk gedecoreerd. De plastic bokalen zijn in het museum tentoongesteld. Workshopdocenten waren: Monica Martens en Dorothé van Erp; coördinatie: Pim Mager en Gert Tusveld.

bokaal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Bokalen van Norbert en Dannione


Adres: Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur, zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.