Bijgewerkt: 6 december 2021

Wouter Bos tapt bier op Uilenstede

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
09-02-2010

Wouter Bos komt naar Amstelveen. De PvdA-leider zal op zaterdag 20 februari 2010 aan het eind van de middag in Café Uilenstede op het studentencomplex Uilenstede een biertje tappen voor studenten, jongeren en andere belangstellenden uit Amstelveen. Daarna gaat hij met de aanwezigen in gesprek.

Bos komt naar Amstelveen om de PvdA Amstelveen bij te staan in de verkiezingsstrijd in de aanloop naar 3 maart. PvdA-lijsttrekker Remco Pols nodigde Bos uit voor een bezoek aan Amstelveen tijdens de voetbalwedstrijd zaterdag 16 januari in Amsterdam-Oost, waarmee de PvdA de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in heel Nederland begon.

Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Café Uilenstede


Pols is blij dat Bos gehoor geeft aan de uitnodiging. “Het studentencomplex Uilenstede kan hier in Amstelveen op links de doorslag geven bij de verkiezingen. Voor de PvdA in Amstelveen is het daarom heel belangrijk dat Wouter dit doet.” Pols wil samen met Bos nog eens uitleggen waarom studenten en jongeren in Amstelveen er goed aan doen om op de PvdA te stemmen.

“Uilenstede is voor Wouter bekend terrein”, aldus Pols. “Wouter studeerde politicologie en economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In het jaar dat hij daarmee begon (1981) meldde hij zich ook als lid van de PvdA. Een deel van zijn studententijd woonde hij op Uilenstede.”

Wouter Bos tapt kortom een biertje in de kroeg waar hij als student vaker verkeerde. Hoe goed hij daarin is, moet overigens nog blijken. Een oud-studiegenoot zei ooit: “Na het voetballen stonden wij altijd nog urenlang aan de bar met bier en sigaren. Maar Wouter was zeker in het begin na een cola en een broodje kroket al weer vertrokken.” De bijeenkomst met Wouter Bos begint om 16.30 uur in Café Uilenstede. Wouter Bos wordt rond 17.00 uur verwacht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.