Bijgewerkt: 27 maart 2023

Yoel Benharrouche in Museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum vd Togt
14-04-2007

De Kleuren van de Kabbala

Van 19 april t/m 28 mei 2007 zal een uitgebreide collectie van Yoël Benharrouche's werk te zien zijn in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Voor het eerst zal hij ook zelf aanwezig zijn.

Op donderdag 19 april 2007 vertelt deze bijzondere kunstenaar tijdens een benefietavond wat de symboliek van zijn werk inhoudt en natuurlijk alles over zijn filosofische ideeën die terugkeren in zijn werk. Op zondag 22 april zal de officiële opening om 14.00 uur worden verricht door voormalig minister van cultuur, Hedy d'Ancona in aanwezigheid van de kunstenaar.

Benharrouche Amstelveen
(Museum vd Togt - 2007)

Een foto van een Benharrouche schilderij op de uitnodiging van de tentoonstellingBenharrouche

Yoël Benharrouche (Israël, 1961) vertrekt al in 1974 op jeugdige leeftijd naar Frankrijk alwaar hij in Nice tot 1985 een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten volgt. Zijn studierichting is Joods fundamentalistische schrijfkunst en daarnaast geeft hij tot 1992 tekenles aan veelbelovend talent. In 1993 keert Benharrouche terug naar Israël en vestigt zich met zijn gezin aan de rand van de woestijn. Daar, in een groots en historisch kader, geeft hij zijn inspiratie de vrije loop en schildert hij een wereldbeeld, waarin het stoffelijke zich verheft tot het spirituele.

Zijn Franse jaren zijn voor Benharrouche een periode van vorming en rijping, waarin hij alle facetten van de kunstgeschiedenis bestudeert en vertrouwd raakt met diverse schilderstechnieken. Eenmaal terug in Israël ontwikkelt hij zich verder tot de spirituele schilder die hij nu is. Yoël Benharrouche treedt als het ware binnen in zijn werk; hij vereenzelvigt zich met het onderwerp. "Het is onmogelijk anders te schilderen", zegt hij. "Er zijn geen grenzen aan het doek, de horizon schuift telkens iets verder naar achteren."

Exposities

Wereldwijd wordt Benharrouche geroemd om zijn werk. In 2005 openden nieuwe galerieën in Frankrijk, Israël en New York waar zijn werk het hele jaar door wordt geëxposeerd. Benharrouche's schilderijen verrijken vele privé collecties.

Tijd:

19 april t/m 28 mei 2007 in het Museum van der Togt

Adres:

Museum van der Togt

Dorpstraat 50 1182 JE Amstelveen

Tel/fax: 020 6415754

E-mail: jvdtogt@xs4all.nl


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.