Bijgewerkt: 18 september 2021

Yvon Jaspers verwelkomt 15.000ste bezoek aan Kinderstad

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Jan Willem Wessels
23-01-2010

Ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds Yvon Jaspers verwelkomde vrijdag 22 januari 2010 het 15.000ste bezoek aan Ronald McDonald VU Kinderstad. Kimberly Laret (13), patiënt op de kinderafdeling van VU medisch centrum, ging als 15.000ste door de kleurrijke Kinderstadtunnel. Aan het eind daarvan werd ze met een bokaal en een knuffel verwelkomd door Yvon en Kinderburgemeester Sanne Weber.

Kinderstad Amstelveen
(Foto Kinderstad - 2010)

Vlnr.: Sanne Weber (Kinderburgemeester van Ronald McDonald VU Kinderstad), Kimberly Laret en Yvon Jaspers (ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds)


In Ronald McDonald VU Kinderstad, een speelstad van 835 vierkante meter, kunnen zieke kinderen spelen en zich ontspannen; even vergeten dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel. Daarnaast is het van groot belang dat kinderen zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Ronald McDonald VU Kinderstad helpt daarbij en laat kinderen vooral even kind zijn.

Op twee etages kunnen ze onder meer lekker bouwen, knutselen, lezen en voetballen. Maar ook radio en filmpjes maken in een studio, racen in een stoere raceauto en piloot of stewardess spelen in een levensecht vliegtuig.

Daarnaast worden er in het theater van Kinderstad regelmatig speciale activiteiten en voorstellingen georganiseerd.

Kimberly was al een paar keer eerder in Kinderstad geweest. ‘De computer’, antwoordde ze, toen Yvon Jaspers haar vroeg wat haar favoriete plek in ‘de stad’ is. Burgemeester Sanne was trots dat al zo veel patiëntjes, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes  in ‘haar stad’ zijn geweest. Yvon sprak haar waardering uit voor de unieke speelstad. ‘Geweldig dat al zo veel kinderen hier hebben kunnen spelen.’

Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes en zusjes kunnen er voor enkele uren verblijven. Voor ouders is er een Huiskamer, een rustige plek waar ze een krantje kunnen lezen en een kopje koffie kunnen drinken. Ronald McDonald VU Kinderstad werd in februari 2008 geopend door prins Maurits en prinses Marilène. Zondag 7 februari 2010 viert Kinderstad haar tweede verjaardag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.