Bijgewerkt: 1 juli 2022

Ziekenhuis Amstelland start Diabetes Informatie Post

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
25-01-2010

Vanaf 1 februari 2010 start in Ziekenhuis Amstelland een Diabetes Informatie Post (DIP). Elke vrijdagmiddag is een opgeleide ervaringsdeskundige van de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) in het ziekenhuis aanwezig om vragen te beantwoorden van patiënten met diabetes.

Leven met diabetes roept bij patiënten veel vragen op, vooral bij patiënten die net weten dat ze diabetes hebben. De arts en de diabetesverpleegkundige doen hun uiterste best om zo veel mogelijk informatie aan de patiënt te verstrekken. Zij hebben echter vaak niet genoeg tijd om specifieke vragen van patiënten te beantwoorden.

De DIP biedt hierop een uitkomst. Patiënten en hun deelgenoten kunnen naar de DIP komen om hun vragen te stellen. Ook is er foldermateriaal aanwezig, wat gratis door de DVN wordt verstrekt. In de DIP is een gediplomeerde ervaringsdeskundige aanwezig. Dat wil zeggen dat diegene altijd zelf een diabetespatiënt is en dus als geen ander weet hoe leven met diabetes is. Daarnaast heeft deze ervaringsdeskundige een opleiding gevolgd, waardoor hij/zij voldoende kennis heeft over diabetes.

Afspraak maken

De DIP is geopend op elke vrijdagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur en is gevestigd in het Infocentrum in de centrale hal van Ziekenhuis Amstelland. Patiënten met diabetes en hun deelgenoten kunnen op werkdagen een afspraak maken om langs te komen via het telefoonnummer van het Infocentrum, 020 – 755 7118.

Diabetes?

Diabetes mellitus ook wel suikerziekte genoemd, is een aandoening waarbij het lichaam ofwel niet genoeg insuline produceert, of niet reageert naar behoren op een hormoon die geproduceerd is in de alvleesklier.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.