Bijgewerkt: 1 april 2023

Ziekenhuis is erg trots

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Amstelveens Weekblad
06-07-2007

Erg trots is Ziekenhuis Amstelland met de uitkomsten van een onderzoek van Elsevier naar de ziekenhuizen met de beste specialisten. Amstelland is landelijk nummer één met de beste internisten, derde met keel, neus, en oorartsen en vijfde met chirurgen.

Elsevier liet bureau Peter Lagendijk nagaan hoe huisartsen, specialisten, verpleegkundigen, managers en bestuurders tegen de kwaliteiten van specialisten in de Nederlandse ziekenhuizen aankijken.

Ziekenhuis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Het Ziekenhuis AmstellandDe internisten Bert Voerman en Cees Rustemeijer, die sinds 1992 en 1989 bij Amstelland werken, denken dat de goede klasseringen mede te danken zijn aan verbeteringen die de afgelopen tien jaar zijn doorgevoerd. „Er is gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van de medische staf, uitbreiding van specialismen en ook is er nieuwbouw gekomen, waardoor het allemaal wat gemakkelijker werkt," zegt Rustemeijer.

Voerman vult aan:,,We kunnen nu meer, maar wat in die tien jaar is gebleven, is de kleinschaligheid en de manier van werken. Daarom denk ik dat we tien jaar geleden ook een goede kans gemaakt hadden. Wij hebben meer direct contact met patiënten. In grote ziekenhuizen komen patiënten vaak eerst bij arts-assistenten en artsen in opleiding en pas later bij specialisten."

De contacten tussen specialisten zijn intensief, maar ook die met huisartsen. ,,De huisartsen en wij kennen elkaar en we werken vaak samen aan het oplossen van een probleem," zegt Voerman. ,,We werken met vaste secretaresses, die ook de patiënten vaak goed kennen," zegt Rustemeijer. „Dat geeft een vertrouwd gevoel. In een groot ziekenhuis krijg je secretaresses toegewezen uit een poule en heb je steeds een andere."

Het ziekenhuis wil de kleinschaligheid vasthouden al is het soms wenselijk ietsje groter te worden. „Aanschaf van apparatuur voor diagnose is voor een groter ziekenhuis vaak wat gemakkelijker," zegt Voerman. „Maar ook dat lukt hier goed. Alle diagnostiek die nodig is, kunnen wij hier doen."


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.