Bijgewerkt: 12 juni 2024

Ziekenhuis ontvangt roze lintje voor goede borstkankerzorg

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
17-09-2012

Ziekenhuis Amstelland heeft ook in 2012 het roze lintje ontvangen van Borstkankervereniging Nederland. Het lintje geeft aan, dat het ziekenhuis voldoet aan de Basiseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg.

De Monitor Borstkankerzorg laat zien, hoe de zorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie (welke borstkankerzorg biedt Ziekenhuis Amstelland?) te combineren met patiëntervaringen is het een uniek instrument.

borst Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Mammogrammen met een normale borst (links) en een borst met kanker (rechts)


Borstkankerzorg in ZHA

In Ziekenhuis Amstelland worden borstkankerpatiënten door een multidisciplinair team begeleid en behandeld op de mammapolikliniek. “Er is veel aandacht voor de patiënt, en wij proberen dan ook altijd iets extra’s te bieden. Bijvoorbeeld in de vorm van een jaarlijkse modeshow van en voor borstkankerpatiënten en door middel van het verstrekken van de zogenaamde heartpillows (pijnverlichtende kussentjes voor na de operatie).

Maar buiten die extra’s moet de zorg natuurlijk van een kwalitatief hoog niveau zijn. Dat bewijst ‘het lintje’”, aldus Astrid Baan, mammachirurg in Ziekenhuis Amstelland.

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.

Borstkankervereniging Nederland (BVN)  heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg ook dit jaar weer aangescherpt.  Het ziekenhuis wordt in de Monitor Borstkankerzorg onderscheiden als voldaan wordt aan de vijf belangrijkste voorwaarden (must haves) die BVN heeft gesteld én aan zeven van de overige tien criteria.

Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkanker zorg, vanuit patiëntperspectief, te verbeteren. De aanscherping van deze criteria is  breed getoetst bij patiënten en professionals.  Ga naar www.monitorborstkankerzorg.nl voor alle informatie en de nieuwe criteria.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.