Bijgewerkt: 3 juli 2022

Zijn er scholen in Amstelveen die homoseksualiteit afwijzen?

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
17-11-2020

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 18 november 2020 wordt in het Huisvestingsplan de onderwijshuisvesting voor de periode 2020- 2024 besproken. In Amstelveen is de reformatorische basisschool De Akker gevestigd. Voor deze school met ca. 110 leerlingen is er ook een huisvestingsvraagstuk. Onderwijsminister Slob lag afgelopen week behoorlijk onder vuur vanwege het standpunt over homoseksualiteit in het reformatorisch onderwijs.

De VVD-Amstelveen zal tijdens de behandeling van het huisvestingsplan vragen of basisschool De Akker aan ouders om een zogenaamde identiteitsverklaring vraagt, waarin onder andere de homoseksuele levenswijze wordt afgekeurd? 'Ik zou mij dit in Amstelveen niet kunnen voorstellen, maar ik ga toch vragen of dit gecontroleerd kan worden?'- aldus Bas Zwart, woordvoerder onderwijs namens de VVD.

Foto Amstelveen
(Bron VVD-Amstelveen - 2018)

Bas Zwart raadslid van VVD-Amstelveen woordvoerder Onderwijs, Jeugd en Jeugdzorg


De gemeente heeft er weinig over te zeggen. Helaas zijn discriminatoire opvattingen of bijvoorbeeld het in twijfel trekken van de evolutietheorie van Darwin geen reden, waarom een school geen huisvesting zou kunnen krijgen. In Nederland is 60% van de scholen in meer of mindere mate aan een religie verbonden. De huidige commotie rond de reformatorische en islamitische scholen zou wellicht kunnen leiden tot een aanpassing van grondwetartikel 23. Zou het niet mooi zijn wanneer met overheidsgeld alleen onderwijs bekostigd wordt dat tot doel heeft integratie te bevorderen? Dan kunnen Jan, Femke, Joyce, Ahmed, Tjapko, Khadija, Job en Mirjam gewoon in dezelfde schoolklas terechtkomen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.