Bijgewerkt: 27 november 2021

Zita Pels is de lijsttrekker van GroenLinks Noord-Holland

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks Noord-Holland
12-11-2018

Zita Pels is de lijsttrekker van GroenLinks Noord-Holland bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019. Ze werd op 10 november 2018 met een overweldigende meerderheid gekozen tijdens een drukbezochte ledenvergadering in het IJburg College in Amsterdam. De leden stelden tevens de definitieve kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast. GroenLinks verwacht een forse stemmenwinst en heeft er dan ook vertrouwen in dat er vanuit deze lijst een grote en krachtige fractie gaat komen.

Pels: 'De enorme steun van de GroenLinksers is geweldig. Ik ben er klaar voor om samen met de andere kandidaten op onze lijst een fantastische campagne te voeren. Samen gaan we aan de slag en onze provincie duurzamer en socialer maken. Noord-Holland snakt naar verandering! Ons sterke team gaat die verandering bewerkstelligen.'

Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks Noord-Holland - 2018)

De 20 kandidaten van GroenLinks Noord-Holland met hun lijsttrekker Zita Pels


Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks Noord-Holland - 2018)

Zita Pels lijsttrekker van GroenLinks Noord-Holland op het podium


In de ochtend stelden de leden het verkiezingsprogramma ‘Samen voor verandering. Duurzamer, groener en socialer’ unaniem vast. GroenLinks doet daarin drie beloften. Noord-Holland wordt een duurzame provincie: van achterblijver naar koploper met een Eerlijk Energieakkoord. Noord-Holland wordt groener: er komt meer natuur en de provincie investeert volop in het verbeteren van leefgebieden voor weidevogels. Tot slot wil GroenLinks de groeiende ongelijkheid terugdringen omdat alle inwoners gelijke kansen verdienen.

De huidige Statenfractie heeft Zita Pels per direct gekozen als haar nieuwe fractievoorzitter. Alwin Hietbrink, voormalig fractievoorzitter: 'We schuiven haar met het grootst mogelijk vertrouwen en enthousiasme naar voren als fractievoorzitter.' Lees hier (pdf 15 pagina’s) de verantwoording van de kandidatencommissie GroenLinks Noord-Holland 2018.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS