Bijgewerkt: 25 juni 2024

Zomerexpositie in het Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Anne Leegstra
22-07-2008

De nieuwe zomerexpositie is een spontane kunstruil tussen Potterie-Galerie “Het Oude Dorp” Amstelveen en GaleriAle te Oosthuizen. De beide galeries hebben dezelfde opzet, heerlijk leven en wonen, kunst maken, les/ workshops geven in het atelier, verkopen in de galerie en dat alles onder een dak, mijn liefje wat wil je nog meer.

ALeegstra Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Anne Leegstra: Fenix


Leegstra Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Anne Leegstra: Schelp


Anne Leegstra kreeg een uitnodiging zijn schilderijen tot 25 augustus 2008 te exposeren in GaleriAle te Oosthuizen (NH), gelegen aan de toeristische Koggenroute en had afgelopen zondag een succesvolle opening van deze expositie. Tijdens het eerste bezoek vielen de daar hangende kunstwerken van Sandra Ale zeer in de smaak van Anne en zo was de kunstruil geboren.

Na de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht gevolgd te hebben studeerde Sandra aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam diverse technieken.

Ale Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Sandra Ale: Move


Bij “Het Oude Dorp” zijn haar figuratieve monoprints te bezichtigen, krachtige belijning van lichamen, daardoor vol beweging en als het ware uit de lijst komend. Hiermee laat ze ook zien dat zwart/wit zeker niet sober hoeft te zijn.

Een monoprint (mono=1, print=afdruk) is eenmalig en ontstaat door blockprintinkt pasteus over een glasplaat uit te rollen, er ontstaat een egaal zwart vlak waarin getekend wordt. De inkt kan met water (deels)opgelost worden of weggehaald zodat het papier straks deels zichtbaar blijft. Als de monoprint op het glas klaar is, wordt er voorzichtig papier over gelegd en goed aangewreven en er daarna met een soepele beweging weer afgehaald.

Ale Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Sandra Ale: Hunk


Een monoprint is goed of niet zegt Sandra, verbeteren is nauwelijks mogelijk wat deze techniek lastig maar vooral interessant maakt. Sandra beheerst door het vele doen deze techniek uitstekend, maar dat niet alleen. Als je de figuren in de monoprints bekijkt dan is de techniek niet het enige dat ze beheerst. Ze heeft leren zien en geeft er een eigen krachtig handschrift aan, het is daardoor KUNST geworden.

Op haar website: www.galeriale.nl nog meer kunst met Sandra te zien. De expositie tot 25 augustus 2008 te zien in Potterie/Galerie “Het Oude Dorp” Dorpsstraat 29, Amstelveen.

Open dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op afspraak telefoon: 020 6472403  www.amstelveen-galerie.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.