Bijgewerkt: 15 juni 2024

Zomerworkshops 2023 bij SAKB KunstLokaal Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB KunstLokaal
19-06-2023

Voor het eerst dit jaar vinden de zomerworkshops van SAKB KunstLokaal niet allemaal in één week plaats, maar verspreid over de hele zomer. Zo is er meer kans dat je aan een of meerdere workshops deel kunt nemen.

Workshops bieden de ideale mogelijkheid om te ontdekken wat je allemaal kunt doen bij SAKB KunstLokaal en om kennis te maken met docenten en technieken. Kijken of het klikt met een docent, zonder dat je er een hele cursus aan vastzit. Of een nieuwe techniek uitproberen, waarbij je nog niet zeker weet of je er wel mee door wilt gaan.

Er zijn workshops tekenen, schilderen, aquarelleren, boetseren, beeldhouwen en schrijven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

In een impressionistische stijl gemaakte schilderij van een foto van de Cosmea plant

Dit jaar staan veel activiteiten bij SAKB KunstLokaal in het teken van Breitner, de schilder die rond 1900 zulke treffende impressies maakte van het Amsterdam van zijn tijd. Ook bij een aantal workshops dient Breitner als inspiratiebron. Zo neemt Marjolein van Doorenmalen haar deelnemers mee naar locaties in Amsterdam om daar te tekenen à la Breitner. Edgar Jansen gaat aan een Amsterdamse gracht ‘mens en stad’ schetsen met Breitner als voorbeeld en Jeannette Hartgerink doet ‘Breitner op zijn Amstelveens’.

Niet alle workshops hebben verband met Breitner. Edgar Jansen neemt in een andere workshop zijn mensen mee in een Grand Café in hartje Amsterdam om er mensen, houdingen, gezichten en interieurs te tekenen. Marian Sanders laat haar deelnemers in Artis dieren schetsen. De schetsen worden in het SAKB-lokaal uitgewerkt tot dierplastieken met klei, was en gips.

Een aantal workshops vindt plaats op locaties buiten het SAKB-gebouw, maar ook binnen is er van alles te doen. Boetseren bij Marian Sanders, aquarelleren bij Ellen ten Kroode, keramiek bij Martina Dielen, schilderen met woorden bij Ellen Stoop, schilderen bij Piet Reekers en iPad tekenen bij Wouter Sluis. Ook zijn er, verspreid over de zomer, vier creatieve kinderworkshops. Zie voor het volledige programma https://sakb.nl/  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.