Bijgewerkt: 24 juni 2024

Zomerworkshops 2024 bij SAKB KunstLokaal

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB KunstLokaal
21-05-2024

Er is weer een rijk aanbod aan zomerworkshops bij SAKB KunstLokaal. De hele zomer lang kun je kennis maken met allerlei vormen van beeldende kunst.

Workshops bieden de ideale mogelijkheid om te ontdekken wat je allemaal kunt doen bij SAKB KunstLokaal en om kennis te maken met docenten en technieken. Er zijn workshops tekenen, schilderen, aquarelleren, boetseren, beeldhouwen en schrijven.

Sommige workshops duren een hele dag of een groot deel van de dag, zoals de workshop aquarelleren van Ellen ten Kroode of die van Piet Reekers, die veel in de aanbieding heeft. Bijvoorbeeld wolken schilderen of landschapschilderen, schilderen met paletmes of schilderen met zand door de verf. Ellen Stoop en Brigit Hamer helpen je een beeldgedicht en een diepdruk te maken.

Foto Amstelveen
(Bron SAKB - 2024)

Op een pittoreske locatie in Amsterdam-centrum teken en schilder je een stadsgezicht met schepen, huizen, waterspiegeling en wolken met Edgar Jansen

Marian Sanders heeft voor haar workshops met klei, was en gips meer tijd nodig. Als je driedimensionaal werkt, ben je er langer mee bezig, vijf dagen voor een dierplastiek, drie dagen voor een Boeddhahoofd of -reliëf en vier dagen voor een model.

De workshops van Edgar Jansen duren één dagdeel, maar terwijl de andere workshops plaats vinden in het gebouw van SAKB KunstLokaal, nodigt hij zijn deelnemers uit op verschillende locaties in Amsterdam. Zo kun je model tekenen in het Vondelpark of kun je in een café in hartje Amsterdam mensen, houdingen en interieurs tekenen. Je kunt ook kiezen voor ‘Uitzicht over de stad’ of ‘Stad aan het water’ op pittoreske plekjes in Amsterdam. Voor de workshops van Edgar Jansen zijn de groepen klein, maximaal zes personen.

Er is ook een kinderatelier, waar kinderen creatief aan het werk gaan aan de hand van een thema.

De zomerworkshops zijn altijd gezellige momenten, je ontdekt nieuwe dingen samen met anderen. Niet alle workshops zijn hier genoemd. Zie voor het volledige programma https://sakb.nl/  .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.