Bijgewerkt: 5 december 2022

Zomerworkshopweek 2019 bij SAKB KunstLokaal

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB KunstLokaal
12-06-2019

Van zaterdag 22 juni t/m zondag 30 juni 2019 vindt bij SAKB KunstLokaal (Ouderkerkerlaan 15) weer de zomerworkshopweek plaats: tekenen, schilderen, aquarelleren en boetseren. In totaal maar liefst 29 workshops.

De workshopweek is de ideale mogelijkheid om te ontdekken wat je allemaal kunt doen bij SAKB KunstLokaal en om kennis te maken met docenten en technieken. Kijken of het klikt met een docent, zonder dat je er een hele cursus aan vastzit. Of een nieuwe techniek uitproberen, waarbij je nog niet zeker weet of je er wel mee door wilt gaan.

De meeste workshops worden gegeven in het gebouw van SAKB KunstLokaal, maar sommige docenten gaan ook met hun deelnemers op stap. Zo neemt Marian Sanders haar groepje mee naar Artis, om schetsen en foto’s te maken van een dier. Op basis van die schetsen en foto’s wordt dan een beeldje gemaakt in was of kunstklei. Edgar Jansen neemt zijn mensen mee in een Grand Café in hartje Amsterdam om er mensen, houdingen, gezichten en interieurs te tekenen.

Foto Amstelveen
(Foto Edgar Jansen - 2019)

Een schets van portretschilder Edgar Jansen


In het gebouw zelf wordt de hele week druk gewerkt. Bij ‘De Dikke Kat’ van YvonneMaya Bakker kun je je eigen kat of zomaar een gezellige kat schilderen.  Edgar Jansen heeft als model een actrice die poses aanneemt van beroemde meesterwerken uit de kunstgeschiedenis. Ook geeft hij een workshop kostuumtekenen.

Femke van Os houdt het in haar drie workshops eenvoudiger. Bij ‘Boekje maken’ laat ze haar deelnemers ervaren hoe je zonder ingewikkeld te doen monoprints kunt maken met behulp van een rubberachtig plaatje dat zij zelf maakt, acrylverf en een rollertje. Tijdens haar ‘(Groot)ouder en kind workshop over dieren’ gaan kinderen samen met een ouder of grootouder hun favoriete dier schilderen. In haar derde workshop gaat Femke werken met een beamer. Met een beamer een afbeelding op je doek projecteren vinden velen ‘geen kunst’. Femke laat zien hoe het anders kan, hoe je met gebruik van de beamer ‘wel kunst’ kunt maken.

Dit is maar een greep uit het grote aanbod. Voor verschillende workshops is nog plaats. Zie voor het volledige programma www.sakb.nl . Hier vind je ook de gegevens van de docenten voor als je nog vragen hebt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.