Bijgewerkt: 29 november 2021

Zondag-proef van het afvalbrengstation is groot succes

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
29-10-2019

De fractie van D66-Amstelveen heeft vorig jaar het college van B en W opgeroepen om een proef te starten voor de openstelling van de gemeentewerf op zondag. De proef liep van augustus tot en met oktober 2018. Het doel van de proef was enerzijds om de dienstverlening te verbeteren en anderzijds om afvalscheiding te bevorderen. Voor mensen die werken van maandag tot en met vrijdag en sportende kinderen hebben op zaterdag is het bijna niet mogelijk om binnen de huidige openingstijden afval weg te brengen naar de gemeentewerf. 'Uit de bezoekersaantallen blijkt dat er zeer veel  Amstelveners gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om op zondag afval weg te brengen naar de gemeentewerf', aldus D66-raadslid Tawros Aslanjan.

Raadsleden Tawros Aslanjan en Youssef ben Idder brachten op de laatste zondag van de proef een bezoek aan de gemeentewerf, om met inwoners te spreken over hoe zij de zondagsopenstelling hebben ervaren. Bij hun bezoek spraken zij met veel Amstelveners, waaronder inwoner en horeca ondernemer Marcel Kunst. 'Als ondernemer ben ik veel aan het werk en kan daardoor vaak niet naar de gemeentewerf op de reguliere openingstijden. Ik ben dan ook erg blij met het feit dat de werf op zondag open is. Hopelijk blijft het afvalbrengstation permanent open op zondag ', aldus Marcel Kunst.

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2019)

Leden van D66-Amstelveen en Marcel Kunst de mede-eigenaar van Café Het Wapen van Amstelveen op bezoek aan de gemeentewerf


Uit cijfers blijkt dat gedurende de proef, gemiddeld 300 Amstelveners iedere zondag het afvalbrengstation hebben bezocht. ' ruimere openingstijden zijn noodzakelijk om beter aan de vraag van de Amstelveense inwoners te kunnen voldoen', aldus D66-raadslid Youssef ben Idder. Wat D66 betreft kunnen de openingstijden dan ook permanent worden verruimd.

Ruimere openingstijden van de gemeentewerf brengen wat D66-Amstelveen betreft ook andere voordelen met zich mee. D66-burgerraadslid Youssef ben Idder: 'Door de gemeentewerf vaker open te stellen voor inwoners worden huishoudens beter in de gelegenheid gesteld om hun afval gescheiden aan te bieden. Door afval goed te scheiden dragen wij bij aan het behoud van (soms) schaarse grondstoffen.' Onder bezoekers en medewerkers van het afvalbrengstation zijn de afgelopen tijd enquêtes afgenomen over de ruimere openingstijden. De enquêtes maken onderdeel uit van de evaluatie. De uitkomsten van dit onderzoek worden gedeeld met de gemeenteraad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS