Bijgewerkt: 12 juni 2024

Zonnig uitje voor nierpatienten Kidneyclub

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Stichting Carenalis
24-09-2012

Een geslaagd uitje afgelopen zaterdag voor nierpatiënten van zes dialysecentra uit Amsterdam/Amstelveen, Flevoland en Woerden.

Beter weer hadden ze niet kunnen hebben tijdens het patiëntenuitje afgelopen zaterdag 22 september 2012. De Kidneyclub, de nierpatiëntenvereniging van de dialysecentra Vumc, Diapriva en Niercentrum aan de Amstel organiseerde een uitje voor nierpatiënten en hun partners, of begeleiders. Doordat de locaties Emmeloord, Lelystad en Woerden van Carenalis Niercentra ook deel namen aan het uitje betrof het een groot gezelschap van bijna 100 mensen.

niercentrum Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dialyse stoel in het Niercentrum aan de Amstel in Amstelveen


Met drie touringcars vol ging men naar Harderwijk om aan boord te gaan van partyschip de Stad Harderwijk. Aan boord werd een lunch geserveerd, terwijl het schip over het Veluwemeer vaarde. Doordat het zonnetje scheen, was het voor veel patiënten goed vertoeven op het buitendek. Niet alleen was het dagje uit een moment voor lotgenotencontact, er werd vooral veel gepraat en gelachen over andere onderwerpen dan het hebben van een nieraandoening.

Nadat het partyschip aan het eind van de middag afmeerde in de haven van Harderwijk en iedereen weer in de bus zat, reed de groep door bossen en langs heide naar Harskamp. In partycentrum De Molen kon men nog nagenieten en napraten tijdens het 3-gangendiner. "Wanneer is het volgende uitje?!" werd aan het einde van de dag door veel patiënten gevraagd. Een teken voor de Kidneyclub en Carenalis Niercentra, dat het een geslaagde dag was.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.