Bijgewerkt: 28 november 2021

Zorgen GroenLinks-Amstelveen over vrijwilligers bij welzijn

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
30-11-2013

Tijdens de commissievergadering Burgers en Samenleving, woensdag 27 november 2013 bleek, dat er bij verschillende partijen onrust gemeld was door vrijwilligers betrokken bij het welzijnswerk in Amstelveen. Die onrust is ontstaan vanwege de nieuwe situatie met welzijnsaanbieder AanZ-Amstelveen.

Vanaf 1 januari gaat het welzijnswerk over naar de nieuwe stichting AanZ. Gebruikers van ruimten werd half december de huur opgezegd. Tussen deze twee data ontstaat een niemandsland. Een onzekere situatie, ook voor de vrijwilligers die niet weten, of de professionele krachten, waaraan zij zich sterk verbonden voelen, nog in hun midden zullen zijn vanaf 1 januari 2014.

mijksenaar Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Dorien Mijksenaar, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Dorien Mijksenaar, raadslid voor GroenLinks Amstelveen: “Vrijwilligers zorgen voor continuïteit in de centra. Zonder hen is er geen goed lopend welzijnswerk. In De Meent, het best ingerichte wijkcentrum in Amstelveen met de meeste vrijwilligers, kijkt iedereen radeloos om zich heen. Ook de vrijwilligers van het MOC zijn in het ongewisse over de toekomst, het medegebruik van het MOC door de nieuwe Buurtkamer en krijgen geen informatie hierover. De voortekenen zijn dus niet goed” Ook de VVD en D66 stelden vragen over dit onderwerp.  

Wethouder Raat onderstreepte het belang van de vrijwilligers voor Amstelveen. Hij gaf aan de situatie ook onwenselijk te vinden, zoekt contact met AanZ en gaat de wijkcentra langs om meer informatie te vergaren.


GroenLinks is tevreden met oplossing Villa Randwijck

Na de dreigende opheffing van Villa Randwijck wegens huisvestingsproblemen, is GroenLinks blij met de oplossing die is gevonden tussen de gemeente en de initiatiefnemers. De partij stelde hierover eerder schriftelijke vragen.

Villa Randwijck is een buurtinitiatief in Randwijck, dat zich wilde vestigen in het schoolgebouw aan het Catharina van Clevepark. Omdat die ondanks eerder overleg toch voor onderwijs nodig was, kon de Villa er niet in, waardoor het enthousiasme van het initiatief verdween en dreigde daardoor te verzanden.

Kruijer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Stieneke Kruijer burgerraadslid van GroenLinks-Amstelveen


Daarop stelde GroenLinks Amstelveen schriftelijke vragen aan de wethouder. Stieneke Kruijer: “Er wordt steeds meer van het initiatief van Amstelveners zelf verwacht, dan is het voor ons cruciaal, dat de gemeente enthousiasme faciliteert en met de bewoners op zoek gaat naar hoe zulke initiatieven vormgegeven kunnen worden. Het moet niet óf onderwijs, óf welzijn zijn, maar én-én. Dat leek hier mis te lopen en wij wilden graag actie zien.”

Die actie is er gekomen, samen met Villa Randwijck zijn er gesprekken geweest en lijkt de eindoplossing, dat men over een tijd de benedenverdieping van de school kan gebruiken, tot dat moment wordt een tijdelijke locatie in de wijk gezocht.

Kruijer: “We zijn blij, dat het college van B en W toch met een oplossing is gekomen, zodat Villa Randwijck door kan gaan. Daarmee laat ze zien dit soort initiatieven ook te ondersteunen. Laat dit het begin zijn van een cultuuromslag, zodat dat frustratie scheelt voor initiatiefrijke Amstelveners.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS