Bijgewerkt: 3 december 2021

Zuurstofarme sloten en vijvers in Amstelveen zijn gevaar voor de vissen

Nieuws -> Politiek

Bron: Jacqueline Höcker
17-06-2021

Jacqueline Höcker van de Lijst Höcker in de gemeenteraad van Amstelveen stelt haar vragen over de zuurstoftekort in de vijvers van Amstelveen dat vissterfte kan veroorzaken:

'Zowel in het Amstelveens Nieuwsblad 17 juni en Amstelveenz 15 juni 2021 was te lezen dat in het water nabij de Voornsehoek vissen naar lucht hapten en er dode vissen waren. Door bagger, slib en bladeren ontstaat er zuurstoftekort.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Jacqueline Höcker


Op meerdere plekken in Amstelveen, park Middenhoven nabij het winkelcentrum ( waar het enorm stinkt) en de vijvers, waar water niet stroomt is amper nog water te ontdekken bij warm weer, modderige gronden en veel stank tot gevolg. Naar lucht happende vissen en vissen die omgedraaid in het water liggen moeten een groot signaal zijn dat zowel achterstallig onderhoud van oevers en bodem levensbedreigend voor het leven onder water is. Zelfs op persoonlijke titel Waternet te attenderen op de slechte waterkwaliteit wordt niet opgepakt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Brasems zwemmen in en vijver in Amstelveen aan het eind van mei 2021. De brasem (Abramis brama) is een vis die behoort tot de familie van de Cyprinidae. Het is een van de talrijkste vissen van Nederland en door zijn gewicht vaak de belangrijkste vis qua biomassa


Lijst Höcker heeft de volgende vragen aan het college:  1. Is het college bewust dat de waterkwaliteit in gemeente Amstelveen niet overal goed is?

  2. Hoe staat het college tegenover naar lucht happende vissen en dode vissen en mogelijk ook nog veel botulisme in de warme zomermaanden?

  3. Hoe verloopt de communicatie naar Waternet en de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de waterkwaliteit?

  4. Kan het college inzicht geven in werkzaamheden en acties die door Waternet gepland staan?

  5. Wat gaat het college zelf doen om de waterkwaliteit te versterken en te verbeteren nabij de Voornsehoek , vijvers Middenhoven en ander plaatsen in Amstelveen waar het water zuurstofarm is.


Jacqueline Höcker Lijst HöckerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS