Bijgewerkt: 29 februari 2024

Zwemmen en pannenkoeken aan de Poel in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
30-04-2015

Gisteren 29 april 2015 werd in de gemeenteraad een voorstel aangenomen voor de aanleg van een drijvend zwembad in de Poel. Deze komt te liggen op de locatie naast het raadhuis, de avontuurlijke speelplaats en de ijsbaan. De VVD is blij met de brede steun in de gemeenteraad voor deze plannen. 27 van de 37 raadsleden stemden voor (CDA, PvdA, D66, BBA, VVD). Hiermee geven deze partijen een positief antwoord op een discussie die al sinds 1994 loopt in de gemeenteraad. Er komt een ontwikkeling op gang waarmee het recreatiegebied rondom de Poel wordt versterkt. Het gebied moet een ontmoetingsplek worden voor alle Amstelveners.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Artist impression van de bovenaanzicht van het strand aan de Poel


Naast het drijvende zwembad komt er ook ruimte voor de ontwikkeling van de oever. Denk aan een horecavoorziening en ligweide, of stadsstrand. Uiteraard met respect voor de groene omgeving en aansluitend bij andere recreatieve voorzieningen in het gebied, zoals de avontuurlijke speelplaats en de ijsbaan. Amstelveners krijgen dus volop de kans om te zwemmen, te picknicken en te zonnen aan de Poel.

De wens om te zwemmen en te recreëren bij de Poel bestaat al lang bij veel Amstelveners. De Poel kent dan ook een lange historie, waar het gaat om waterplezier (lees hier). In de jaren dertig van de vorige eeuw werd hier het eerste Amstelveense zwembad geopend. Veel Amstelveners kunnen zich nog herinneren, dat er in het verleden volop werd gesurft en gezwommen. Door de achteruitgang van de waterkwaliteit is dit tot grote spijt van veel Amstelveners in de loop van de jaren verdwenen. Om aan de wens van de Amstelveners te voldoen werd twee jaar geleden, mede op initiatief van de VVD, onderzocht of er een stadsstrand kan worden gerealiseerd aan de Poel (lees hier).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Kees Noomen, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen


De VVD wil er voor zorgen, dat het een gebied wordt, waar de Amstelveners zich thuis voelen en graag naar toe gaan. Hierbij is het van groot belan,g dat er een goede ondernemer wordt gevonden voor het beheer van het zwembad en de exploitatie van de horeca. Fractievoorzitter Kees Noomen: ‘De ondernemer moet volop de ruimte krijgen van de gemeente om leuke concepten te ontwikkelen en in te spelen op de wensen van de Amstelveners. Bovendien moet de horeca voor een brede doelgroep toegankelijk worden. Denk bijvoorbeeld aan een pannenkoekenrestaurant en een plek om een ijsje te halen.’ Lees hier meer over het raadsbesluit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.