Bijgewerkt: 7 september 2024

bbA en D66 willen duidelijkheid over de renovatie van zwembad De Meerkamp

Nieuws -> Politiek

Bron: bbA en D66-Amstelveen
22-07-2024

In een gezamenlijke en raadsbreed aangenomen motie hebben bbA en D66-Amstelveen in de raadsvergadering van 17 juli 2024 het college opgeroepen al in het voorjaar van 2025 met de uitwerking inzake nieuwbouw of grootschalige renovatie van zwembad De Meerkamp te komen. Het college voert thans gesprekken met belanghebbenden en was van plan rond 2028 met een uitwerking te komen.

Volgens beide partijen moet er echter op zo kort mogelijke termijn duidelijkheid komen. Het zwembad is, sterk verouderd, aan het einde van zijn levensduur en de technische installaties moeten met lapmiddelen aan de praat worden gehouden. Dit kost alleen al structureel € 200.000 extra op jaarbasis, waarbij het zwembad ook nog eens de helft van de energiebehoefte van alle gemeentelijke gebouwen opslorpt.

Foto Amstelveen
(Foto BBA - 2024)

Ferry van Groeningen raadslid van Burgerbelangen Amstelveen en rechts Maarten de Haan raadslid van D66-Amstelveen voor de ingang van De Meerkamp op 20 juli 2024

'Amstelveen verdient een publieksvriendelijk, modern en duurzaam zwembad met voldoende zwemwater (capaciteit) om zo bij te dragen aan de brede welvaart voor onze inwoners en het structureel verminderen van de wachtlijsten voor zwemles'- aldus Ferry van Groeningen van bbA.

Maarten de Haan raadslid van D66-Amstelveen vervolgt: 'We zijn blij dat bij de uitwerking van scenario’s het aspect energieneutraal en circulaire bouw extra aandacht krijgt. Op dit moment bedraagt de uitstoot van CO₂ door het energiegebruik van het zwembad de helft van wat de gemeentelijke organisatie als geheel uitstoot. Misschien kunnen we als eerste bijdrage in gesprek gaan met het Sportbedrijf om te kijken of de temperatuur van het zwemwater in de tussentijd een graadje lager gezet kan worden'.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.