Bijgewerkt: 3 december 2022

bbA vreest nog meer druk in zwembad De Meerkamp

Nieuws -> Politiek

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
24-03-2022

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W vragen stellen over de consequenties voor het Amstelveense zwembad De Meerkamp nu deze week bekend werd dat  het zwembad De Otter in Uithoorn op maandag 9 mei 2022 wordt gesloten. Afgelopen dinsdag maakte de eigenaar en beheerder Remko Smit bekend dat door de corona maatregelen en de torenhoge energieprijzen het zwembad niet meer rendabel is.

Remko Smit: 'Beste zwembadbezoeker, na 2 hele moeilijke jaren door corona en de ongelooflijk hoge energieprijzen, is het voor het zwembad niet langer mogelijk open te blijven. Met pijn in ons hart delen we u mede dat we zondag 8 mei voor het laatst open zijn.Wij willen voor 8 mei zoveel mogelijk kinderen laten afzwemmen, gewoon op niveau. Hiervoor komen extra tijden beschikbaar. Deze week kunt u met de instructeur een plan van aanpak bespreken. In de meivakantie komen er extra lessen, momenteel zijn we bezig met de planning, maar houdt u rekening met langere lessen gedurende de dag. De instructeur plant uw kind in overleg met u daarvoor in. Aangezien we hier zelf ook niet voor gekozen hebben, hopen we op uw begrip.

Wij danken iedereen voor het vertrouwen de laatste 22 jaar! Namens iedereen, Team zwembad “De Otter” Remko Smit'

Het zwembad wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen en nauwelijks nog voor het recreatiezwemmen. De sluiting heeft vooral gevolgen voor de kinderen die er zwemlessen volgen, vertelde eigenaar Remko Smit. 'Dat zijn er nu ongeveer 700.'

Die kinderen zouden een alternatief kunnen vinden in het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer en zeker ook De Meerkamp in Amstelveen. Alleen kampt De Meerkamp al met een grote wachtlijst. Ewa Petiet en Ferry van Groeningen willen namens de bbA – fractie het College de volgende vragen stellen:

1. Is er contact geweest tussen de gemeente Amstelveen en of De Meerkamp met De Otter?

2. Zo ja is er gesproken over het al dan niet overnemen van zwemlessen?

3. Wat betekent de sluiting van De Otter voor de benodigde zwemcapaciteit van De Meerkamp. En voor de wachtlijst?

4. Heeft deze ontwikkeling invloed op de start van de aanleg van het extra zwemwater in De Meerkamp? 

De Otter is een particulier zwembad. De gemeente Uithoorn heeft al in een persbericht laten weten dat het niets kan betekenen. “De gemeente begrijpt de roep vanuit de inwoners voor een zwemlesvoorziening in Uithoorn, maar benadrukt dat het hier gaat om het besluit van een particuliere ondernemer. Mogelijkheden om het zwembad open te houden met een subsidieregeling  zijn er niet”, aldus het persbericht van de gemeente Uithoorn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.