Bijgewerkt: 25 juli 2024

stratenregister


Straten startpagina

Vorige - Volgende

Rivier
De Taag (Portugees: Tejo, Spaans: Tajo) is met een lengte van circa 1000 kilometer, de langste rivier op het Iberisch schiereiland en van Portugal.
De Taag ontspringt op 1590 meter hoogte op de hellingen van de Muela de San Juan in de Sierra de Albarracín in het oosten van Spanje.


Aritius Sybrandus Talma (1864-1916)
Hervormd predikant en politicus.


Berlijn-Tempelhof is een Amstelveense zusterstad.
Berlijn is een stad met een fascinerende geschiedenis.
Berlijn-Tempelhof is een deelgemeente in het zuiden van Berlijn en telt 200.000 inwoners. Tempelhof bestaat al sinds de 13de eeuw en ontleent zijn naam aan de ridderorde der Tempelheren. Eind 19de eeuw werd Tempelhof door vliegtuigpioniers gebruikt voor de eerste grote overzeese vluchten. In die tijd werd tevens de basis gelegd voor de economische ontwikkeling van de stad.

Na de val van de Berlijnse muur komt er nieuw leven in Tempelhof: de grenzen zijn weer open en het vrije verkeer van personen, goederen en ideeën zorgt voor nieuwe impulsen. Naast uitwisselingen van het werk van jonge beeldende kunstenaars is er een bloeiende relatie ontstaan tussen scholen uit Amstelveen en Rangsdorf, een plaats vlakbij Berlijn.
Zie ook Partnersteden


Waddeneiland en gemeente
Behorend tot de provincie Friesland.


Eiland en gemeente in de Waddenzee
Behorend tot de provincie Noord-Holland.
Het eiland heeft een oppervlakte van 585, 96 km², waarvan 166,22 km² land, 3,60 km² binnenwateren en 416,14 km² buitenwater (Waddenzee). Texel wordt van het vasteland van Noord-Holland gescheiden door het Marsdiep en van Vlieland door het Eierlandse Gat.


Thalia (Grieks Θάλεια) is één van de negen Muzen uit de Griekse mythologie.
Haar naam betekent 'bloeiende', en ze is de muze van de komedie. Haar attributen zijn het komische masker en een herdersstaf. Thalia werd gezien als de leidster van de negen Muzen, en ze is ook een van de drie Gratieën.


Rivier
De Theems (Engels: Thames) is de grootste rivier van Engeland die belang heeft als vaarweg. Zij ontspringt bij Cirencester in de heuvels van de Cotswolds, stroomt oostelijk naar Oxford (waar de rivier Isis heet), dan zuidwaarts tot Reading om vervolgens dwars door Londen te slingeren. Bij Southend-on-Sea stroomt zij met een breed estuarium uit in de Noordzee.

De Romeinen vestigden op de noordoever van de Theems ter hoogte van het huidige Londen een hoofdkwartier. Zij noemden dit Londinium. Door de ligging bij de rivier werd er veel handel gedreven en groeide de stad Londen.Theodonis Johannes Thijssen (1879-1943)
Schrijver


Eiland in de provincie Zeeland, met het schiereiland Sint-Philipsland.
Het eiland is 172,31 km².


Thomas à Kempis (eigenlijk Thomas van Kempen, of Thomas Hemerken of Haemerken, lett. "hamertje"; *Kempen in Keur-Keulen, ca. 1380 - † Zwolle, 25 juli 1471) was een middeleeuwse augustijner kanunnik, kopiist, schrijver en mysticus.

Hij was lid van de spirituele beweging van de Moderne Devotie en een volgeling van Geert Grote en Florens Radewijns, de stichters van de congregatie der Broeders des Gemenen Levens.Thomas Cook (1808-1892)
Engels zakenman.
Cook organiseerde in 1841 met succes een speciale trein voor een geheelonthouders-meeting met materiaal van de Midland Counties Railway Company.


Johan Rudolf Thorbecke (1798-1872)
Staatsman.


Haven waar een schip thuishoort.


Rivier
De Tiber (Italiaans: Tevere) is met 404 kilometer lengte de op een na langste rivier in Italië, na de Po. Hij stroomt vanaf de berg Fumaiolo door Campagna en Rome naar de Tyrreense Zee, waarin hij in 2 takken uitmondt, waarbij hij in het zuiden door de buitenwijken van Ostia-Isola Sacra stroomt en in het noorden door die van Fiumicino. De rivier heeft een stroomgebied van circa 11.014 km².


Eiland in de provincie Zuid-Holland, in het Haringvliet, van de Hoekse Waard.


Vorige - Volgende