Bijgewerkt: 5 juni 2023

Vaartocht op de Poel

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
03-10-2022

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder schrijft erover op zijn weblogAfgelopen week op uitnodiging van Mike Moolenbel een vaartocht gemaakt op de Poel. Hij woont op een prachtige plek aan de kleine Poel en is een betrokken Amstelvener. De Poel is de mooiste plek, maar ook het best bewaarde geheim van Amstelveen. Om de Poel meer geschikt te maken voor recreatie en watersport liggen er genoeg ideeën. In deze collegeperiode is het onze opgave om die uit te voeren.

Foto Amstelveen
(Foto Herbert Raat - 2022)

Wethouder Herbert Raat en Mike Moolenbel tijdens de vaartocht op de Poel


Geen luxe, maar noodzaak. Tijdens corona is duidelijk geworden hoe belangrijk goede voorzieningen in de directe omgeving zijn. Zeker nu het steeds minder vanzelfsprekend gaat worden om (een paar keer per jaar) op vakantie te gaan. Daarom zijn investeringen in bijvoorbeeld de Poel en omgeving voor sport en recreatie geen luxe, maar noodzaak. Vooral voor mensen met een kleinere portemonnee.Gesloten hek. Er is weleens gesproken om een paviljoen toe te voegen aan de Poel. Ik ga daar geen energie in steken. Belangrijker en realistischer is het om de bestaande voorzieningen, zoals bijvoorbeeld het clubhuis van de hier gevestigde schaatsvereniging te verbeteren, ook voor andere recreanten. Dit geldt ook voor de openingstijden voor Poels Up. Te vaak staan mensen voor een gesloten hek op een mooie dag als zij een kopje koffie of een roseetje willen drinken. Dit moet veranderen.

Mooiste plek van Amstelveen. Eind dit jaar wordt duidelijk of kleinschalig baggeren de waterkwaliteit kan verbeteren (lees HIER). We werken hieraan samen met het Hoogheemraadschap Rijnland, Amsterdam en met steun van de provincie Noord-Holland. Veel Amstelveners hebben in zwembad de Poeloever en de Poel leren zwemmen. Hoe mooi zou het zijn dat ook onze kinderen daar weer kunnen zwemmen, schaatsen (lees HIER) en genieten van de mooiste plek van Amstelveen. De aankomende maanden ga ik gebruiken om de plannen samen met de gemeenteraad en betrokkenen uit te werken, en met voorstellen te komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.